Chromebooky od Aceru umějí nyní být odolné a stylové

7
Chromebooky od Aceru umějí nyní být odolné a stylové
  • Nové chromebooky mají armádní certifikaci a podařený vzhled
  • Acer Chromebook 715 má i numerickou klávesnici
  • Cílí na firemní uživatele

Když se řekne chromebook, většina lidí má zafixovanou představu levného přístroje pro nenáročné použití, typicky ve vzdělávacím procesu. Acer se nás nyní snaží přesvědčit, že tato větev přenosných počítačů má vyšší ambice. Chromebooky 715 a 714 se mohou pochlubit celohliníkovým tělem, které jim poskytuje odolnost na armádní úrovni (U.S. MIL-STD 810G), takže zvládne pády z výšky až 122 cm a vydrží až 60kg zatížení směrem dolů. Eloxované hliníkové šasi odolá každodennímu opotřebovávání, promáčknutí a ohybu a chrání před poškrábáním a korozí, aby byl zachován špičkový vzhled i příjemný pocit na dotek. Také jsou vybaveny integrovanou čtečkou otisků prstů a mají certifikát Citrix-Ready.

Acer Chromebook 714
Acer Chromebook 714.

Pro další ochranu jsou vybaveny integrovanou čtečkou otisků prstů umístěnou vedle klávesnice. Snímač otisků prstů, který je ideální pro sdílená prostředí, zaměstnancům umožňuje rychlé a bezpečně odemknutí zařízení a jeho sdílení se spolupracovníky.

Model 715 je prvním chromebookem na trhu vybavený samostatným numerickým blokem. Velký displej poskytuje dostatek prostoru pro klávesnici, což potěší především pracovníky v oblasti prodeje, financí a služeb – stejně jako ve vědě, technologii, strojírenství a matematice, kteří budu moci efektivněji zadávat data. Kromě toho má také podsvícenou klávesnici, takže produktivní práce může pokračovat i za špatných světelných podmínek. Full HD rozlišení a IPS displej umožňují prohlížení více aplikací a karet rozlišení. Chromebook 715 bude k dispozici jak s dotykovým displejem, tak se standardním.

Acer Chromebook 715
Acer Chromebook 715

Nové chromebooky mají na každé straně port USB 3.1 typ C, takže k nim lze připojit jiná zařízení, nebo je lze nabíjet z nejpohodlněji přístupné strany. Porty lze využít pro rychlý přenos dat, připojení k externímu monitoru/televizoru i pro nabíjení jiných zařízení. Oba nové chromebooky jsou také vybaveny portem USB 3.0 a čtečkou karet micro SD. Také podporují rychlé a spolehlivé bezdrátové připojení k síti prostřednictvím dvoupásmové 2×2 Wi-Fi 802.11ac/a/b/g/n, zatímco rozhraní Bluetooth zůstává na verzi 4.2. Výdrž na nabití by se v obou případech měla pohybovat okolo 12 hodin.

Acer Chromebook 715
Acer Chromebook 715

Volitelnou dokovací stanici Acer USB-Type-C Dock lze k novým chromebookům připojit prostřednictvím jediného kabelu. S ní se promění ve výkonné pracovní stanice, ke kterým lze připojit externí monitory, tiskárny a další zařízení. Tato pohodlná a kompaktní dokovací stanice umožňuje vysokorychlostní přenos videa, zvuku i dat a zachovává na pracovním stole či pracovním prostoru pořádek bez překážející změti kabelů.

Cena a dostupnost

Acer Chromebook 715 bude k dispozici s 8/16 GB paměti DDR4 SDRAM a s 32/64GB/128GB eMMC úložištěm. V oblasti EMEA bude k dispozici v červnu za cenu od 599 eur (15 tisíc korun).

Acer Chromebook 714 bude k dispozici s 8/16 GB paměti DDR4 SDRAM a s 32/64/128GB eMMC úložištěm. V oblasti EMEA bude k dispozici v červnu za cenu od 549 eur (14 tisíc korun).

Diskuze ke článku
Anonym
To je sice pěkný, ale pořád to umí velký h****
mks
Acer ... tak to je zárkua kvality :-D
Bukkake Sun
Slova Acer, odolný a stylový v jedné větě? Co to tam hulýte?
Blue Sun
Blue Sun
Za patnáct tisíc s úložištěm menším, než má leckterý levnější mobil. No to se fakt vyplatí. Boom chromáků nějak odezněl.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze