Chcete jít po stopách Ježíše Krista? Pak si stáhněte hru Follow JC Go!

3
Chcete jít po stopách Ježíše Krista? Pak si stáhněte hru Follow JC Go!
  • Follow JC Go! je jedním z klonů populární hry Pokémon GO
  • Ve hře sbíráte postavy z Bible, které testují vaše znalosti
  • Hře vytvořené k příležitosti konání Světového dne mládeže 2019 požehnal sám papež František

Fantastický úspěch hry Pokémon GO inspiroval nespočet dalších herních klonů. Do nich se řadí i hra Follow JC Go!, která doslova nabádá k následování Ježíše Krista. Jak asi tušíte, namísto Pokémonů v ní však budete nahánět postavy z Bible. Za hrou stojí katolická organizace Fundación Ramón Pané, která ji připravila pro Světový den mládeže 2019, který se bude konat v jihoamerické Panamě.

Stejně jako u předlohy budou hráči i zde používat fotoaparát, kterým budou prohledávat své okolí, aby našli biblickou postavu. Získat ji do sbírky ovšem není jen tak. Hráč musí nejprve dokázat, že je postavy hoden, a zodpovědět několik otázek, které otestují jejich víru a znalosti. Mojžíš se tak například může zeptat, zdali to byl on, komu se přisuzuje výrok „Bože můj, Bože můj, proč jsi mě opustil?“ Pokud se však hráči podaří odpovědět správně, získá postavu do svého týmu.

Herní zdraví lze udržovat hledáním jídla, vody a „spirituality“. Hra má kromě sbírání biblických postav i přesah do opravdového světa. Hráče například upozorní na kostel, který se nachází v jejich blízkosti, kde se mohou pomodlit nebo třeba věnovat peníze na charitu. Pozornost vzbuzují rovněž ohlasy uživatelů, kteří si hru stáhli. Mezi nimi najdeme komentáře, které kritizují absenci anglického jazyka, ale i svědectví, která popisují příběhy nevěřících hráčů, kteří se proměnili ve věřící. Hru si chválí rovněž rodiče, neboť se podle jejich slov díky ní děti nedostanou do spárů Satana v podobě hry Pokémon GO.

Follow JC Go!

Pokud byste si chtěli hru, jejíž vývoj stál půl milionu dolarů, vyzkoušet, neobejdete se bez španělštiny. Brzy však bude dostupná v angličtině i italštině. Na tomto spirituálním zážitku pracovalo kromě 43 herních designerů i nespočet teologů a odborníků na výklad Bible. Hra se navíc pyšní jedním opravdovým unikátem, který ve světě mobilních aplikací nemá obdoby. Požehnal ji totiž sám papež František. Celkové hodnocení na stránkách Obchodu Play 3,2 hvězdičky ovšem nenasvědčuje tomu, že by se jednalo o tak úplně „boží“ hru. Bude papežovo požehnání stačit k úspěchu?

Stáhnout Follow JC Go!

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)