Bard nově (skoro) pro všechny! Umělá inteligence od Googlu zatopí konkurenci

aktualizováno
Bard nově (skoro) pro všechny! Umělá inteligence od Googlu zatopí konkurenci
Fotografie: Google
  • Google ukončil interní testování a zpřístupnil funkci Bard pro 180 zemí
  • Nově už rozumí nejen angličtině, ale také korejštině a japonštině
  • Brzy přibude dalších 40 jazyků, a to včetně češtiny

Článek 11. 5. aktualizován, Google Bard prozatím není v České republice dostupný, stejně tak i v ostatních státech EU.

V rámci konference Google I/O 2023 jsme se dočkali definitivního spuštění chatbota Bard, který byl doposud dostupný pouze vybraným uživatelům. Nyní je již k dispozici zcela veřejně, konkrétně ve 180 zemích světa. Oproti původním předpokladům však v tomto rozsáhlém seznamu chybí nejen Česká republika, ale i všechny státy EU. Z evropy je Bard dostupný například ve Velké Británii či Gibraltaru. I přesto je potřeba se smířit s tím, že Google Bard bohužel nekomunikuje v češtině. K dispozici je angličtina, jako doposud, a nově také japonština a korejština. V blízké době však Google slibuje přidání dalších 40 jazyků, mezi kterými by neměla chybět i čeština.


Není velkým překvapením, že Bard bude rozumět nejen textovým zprávám, ale také obrázkům. Google tak snadno využil toho, co již delší dobu funguje například v Google Fotkách nebo ve funkci Lens. Obrázky tak Bard bude umět nejen analyzovat, ale také je zobrazovat ve svých odpovědích. Oznámeno bylo také tmavé schéma.


Google připravil rovněž propojení se svými stávajícími službami, typicky byl zmíněn Gmail. Je tak možné si nechat vyhotovit návrh e-mailu, který vám Bard předpřipraví přímo do vaší schránky. Je nasnadě, že novinek bude více a Google bude Bard postupně vylepšovat tak, aby byl konkurenceschopný.


Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze