Česká pošta vám balíček z Aliexpressu doručí do 10 dnů, údajně již v roce 2021

4
Česká pošta vám balíček z Aliexpressu doručí do 10 dnů, údajně již v roce 2021
Fotografie: Facebook Česká pošta
  • Oblíbený čínský internetový obchod bude českým uživatelům opět o něco blíže
  • Česká pošta navázala s Aliexpressem přímou spolupráci
  • Během dnešní slevové akce hodlá doručit desítky tisíc balíčků

Internetové obchody nabývají své důležitosti, a to zejména v této nelehké koronavirem zasažené době. Čeští uživatelé je mají v oblibě, a to nejen ty české. Jedním z vůbec nejznámějších je čínský Aliexpress, který se u českých uživatelů těší značné oblibě. Server mesec.cz uvedl, že dle informací cashbackového portálu tipli.cz během měsíce proběhne zhruba 50 tisíc objednávek. Výjimku však tvoří tradiční slevové akce, jako je například Aliexpress Day, který připadá na 11. listopad, během kterého Češi uskuteční až 40 tisíc objednávek.

A právě Aliexpress Day si vybrala Česká pošta jako pomyslnou zatěžkávací zkoušku toho, jak rychle dokáže doručit českými zákazníky objednané zboží. Současně oficiálně oznámila přímou spolupráci s Aliexpressem, přičemž balíčky budou odeslány přes speciální celní překladiště v Belgii, dostanou se tak k zákazníkům rychleji, typicky do dvou týdnů od objednání.

„Při aktuální slevové akci jde o pilotní spolupráci, jejímž cílem je co nejrychlejší dodání zboží koncovým zákazníkům. Proto budou objednávky odesílány jako vnitrostátní zásilka v rámci ČR. Spolupráce s Českou poštou je pro tento globální e-shop logická, protože nabízíme nejširší logistickou síť v Česku,“ říká Martin Hurda, manažer mezinárodního obchodu České pošty.

Zásilky nebudou zatížené clem nebo DPH.

Dohoda mezi Českou poštou a Aliexpressem by měla přinést rychlejší dodání objednaného zboží. Cílem České pošty je, aby se Česká republika v roce 2021 zařadila mezi země, ve kterých budou zásilky doručovány do deseti dnů od objednání na Aliexpressu. Při doručení prostřednictvím České pošty také budou mít zákazníci jistotu, že zásilka nebude zatížena dodatečnou daní z přidané hodnoty nebo clem, protože zásilky budou předem propuštěny do volného oběhu v rámci EU v Belgii. Pro zákazníky se při nákupech nic nemění, postup zadávání objednávek přes Aliexpress zůstává stejný.

Diskuze ke článku
Hynek Harvánek
Hynek Harvánek
Jediný efekt, který to má, je zdražení poštovného u Ali. Dodací lhůta je stejná.
Jiří Dvořák
Jiří Dvořák
ČP nedokáže do 10 dnů doručit ani vnitrostátní dopis.
marek malík
marek malík
Česká pošta lže, objednal jsem zboží 11.11 a teď ho musím proclít. Dodací doba přes 35 dní. Zásilka šla přes Nizozemsko. Jsou to lháři.
Adel Ambr.
Adel Ambr.
Tohle je totální kravina, 17.8. jsem si objednávala 3 věci z Ali, dnes je 28.8. a pořád nic, koukla jsem se kde je moje objednávka a předpokládala jsem že už je na cestě ke mě, ale ta objednávka ani nevyrazila z Číny, a předpokládaný datum doručení je 23. září. Už mě ten Ali fakt sere.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze