Česká pobočka vývojářského studia Disney Mobile končí

Disney Mobile u nás končí a zavírá pražskou pobočku. Toto vývojářské studio stálo za hrami, jako je Star Wars: Assault Team nebo Lone Ranger. O práci tak přišlo okolo šedesáti vývojářů, kteří budou nyní muset hledat štěstí jinde.

Na pražském Pankráci jste mohli narazit na pobočku herního studia Disney Mobile, která spolupracovala na velkých mobilních titulech, ale také připravovala vlastní hry. Našinec na to mohl být patřičně hrdý. Server Games.cz však přišel se smutnou zprávou, že česká pobočka končí. Zaměstnávala přitom okolo šedesáti zaměstnanců a podle výroční zprávy měla být dokonce v plusu. Za uzavřením studia tak budou pravděpodobně jiné problémy než ty finanční.

Česká pobočka měla na kontě rovnou několik vlastních her. Tou poslední byl titul Star Wars: Assault Team, který jsme v recenzi víceméně chválili. Dále to jsou například slabší Lone Ranger, povedený Pirates of the Caribbean: Master of the Seas, Toy Story: Smash It! či Tron: Legacy.

Přejeme vývojářům, ať se uplatní jinde. Možná dokonce vznikne několik nových uskupení. V minulosti se z této pobočky odtrhl například dnes úspěšný tým Hexage.

Star Wars: Assault Team – videorecenze

Zdroje: games.tiscali.cz

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze