Veletrh CES 2012 začíná: na jaké novinky se můžeme těšit?

13

Již 8. ledna večer amerického času vypukne výstava spotřební elektroniky, kde můžeme očekávat představení té nejmodernější elektroniky a hlavně mobilních telefonů a tabletů. Netrpělivě očekáváme premiéru čtyř-jádrových procesorů a dotykových displejů s Full HD rozlišením.

CES 2012

Na letošní výstavě můžeme po vzoru posledních let opět očekávat špičkové technologie. V bodech můžeme naznačit 3D technologie, Full HD rozlišení, čtyř-jádrové procesory, výkonné grafiky. Největší pozornost bude patřit tabletům. Neznamená to, že mobilní telefony zůstanou pozadu a nebude se na co těšit. Zřejmě nás čeká příval dotykových displejů s HD 720p a 1080p rozlišením, 12 MPx fotoaparáty i moderní dvou a čtyř-jádrové procesory. Již dopředu víme, jaké zařízení dojdou svého oficiálního představení a my vám přinášíme jejich přehled.

Jen pro připomenutí - podívejte se, co výrobci představili na CES v roce 2011

Veletrh CES 2012 se koná ve slavné nevadské herní mecce Las Vegas

Acer

Není to ani týden, kdy jsme vydali zprávu o tom, že Acer připravuje možná nejvybavenější tablet mezi výrobci pro rok 2012. Novinka pod kódovým označením Iconia Tab A700 se pochlubí čtyř-jádrovým procesorem NVidia Tegra 3, dotykovým displejem s Full HD rozlišením nebo certifikací zvuku Dolby Mobile Plus. Chybět nebude nejnovější systém Android Ice Cream Sandwich. Každopádně na tento tablet se těšíme a jakmile dojde k jeho představení, přineseme Vám detailní preview, ostatně jako tomu bude u všech ostatních novinek.

Acer Iconia Tab A700

TIP: Tajný Acer Iconia Tab A700 se chlubí Tegrou 3 a HD displejem

Asus

Nový tablet s označením Eee Pad MeMo není tak zcela novinka v daném slova smyslu. Tablet již doznal svého představení na loňské výstavě CES, výrobce jej ovšem neuvedl do prodeje. Až nyní by mohl dostat šanci s inovovaným prostředím o Android 4.0 ICS a 3D prvky v prostředí systému.

Asus Eee Pad MeMo

HTC

Tento tchajwanský výrobce by měl představit nový tablet Quattro, který po vzoru ostatních výrobců nebude postrádat čtyř-jádrový procesor. Disponovat by měl dotykovým displejem o úhlopříčce 10,1 palce s rozlišením 1 280 x 768 bodů. Svého oficiálního představení by se mělo dočkat i chytré zařízení HTC Villa. HTC Villa pravděpodobně nabídne dvou-jádrový procesor výrobce Qualcomm s čipsetem Snapdragon S4. Po letech se výrobce zřejmě opět navrátí k technologii zobrazení Super AMOLED. Všechny novinky již budou osazeny nejnovější verzí Androidu 4.0 ICS.

Huawei a Pantech

Tito dva výrobci zatím o sobě v kuloárech nedávají příliš vědět. Jak to vypadá, až nastane den "D", tak uvidíme, čím se výrobci pochlubí. Zatím pouze Pantech připravuje sedmi palcový tablet s označením P4100, určený pro operátora AT&T s konektivitou LTE. Bližší podrobnosti nevíme. Co se týče Huawei zatím není nic jisté, jestli poodhalí své plány pro rok 2012 nebo musíme sečkat až do Barcelony.

LG

Korejský výrobce LG zatím jakoukoliv novinku střeží jako oko v hlavě. Sice teď světlo světa spatřilo nové LG Optimus 2, ale svoji funkční výbavou příliš nenadchne a hlavně je zatím určeno pro americký trh. Nabídne 3,2 palcový dotykový displej s rozlišením 320 x 480 bodů nebo 800 MHz. Z informací, které se k nám dostaly víme, že LG pracuje na novince, která by měla obsahovat procesor Medfield z dílen Intelu. Zda se dočkáme jejího představení již na výstavě CES ale není jisté. LG má již také nejvyšší čas, aby představilo nástupce LG Optimusu 2X či Optimusu Black. Další novinky zatím nejsou v tuto chvíli známy.

LG Optimus 2

Nokia

U Nokie bude představení novinek ve znamení operačního systému Windows Phone. Zatím víme o jedné novince - Lumii 900. Ta by měla být údajně nejvybavenější Nokií v portfoliu výrobce. Dominantou bude 4,3 palcový dotykový displej Clear Black AMOLED. Rychlou odezvu prostředí zajistí 1,4 GHz procesor. O špičkové obrazové výsledky se postará 8 MPx optika s certifikací výrobce Carl Zeiss. Vše by pak měla zastínit datová konektivita 4G s LTE v čele. Očekává se také představení modifikace modelu Lumia 710. Další novinky zatím nejsou známy, ale tipujeme, že minimálně jednoho překvapení se dočkáme.

Nokia Lumia 900 - design zůstává oproti Lumii 800 beze změn

TIP: Nokia Lumia 900: oficiální fotografie jsou na světě (2x aktualizováno)

Samsung

Asi nikdo z nás si nepřeje nic jiného, než aby výrobce představil nástupce dnes prodávaného Galaxy S II, který po celém světě boduje svoji prodejností a oblíbeností. Bude se jednat o
Galaxy S III. Neoficiální specifikace a "šuškanda" v kuloárech hovoří o přítomnosti 12 MPx fotoaparátu, dále pak
čtyř-jádrovému procesoru, založeném na architektuře Cortex A9 s čipsetem Exynos 4412, vyrobeným 32 nm technologií. Neměl by chybět ani nejmodernější grafický akcelerátor Mali-T604. Opět si troufáme tvrdit, že novinka nabídne štíhlé proporce. Přední straně by měl kralovat zřejmě 4,5" nebo 4,65" dotykový displej o rozlišení 1 280 x 720 bodů s technologií Super AMOLED Plus.

TIP: Je to první fotografie z přístroje Samsung Galaxy S III?

Dále výrobce možná představí lehce inovovaný Galaxy Note pro amerického operátora AT&T. Do vínku dostane podporu sítí 4G s nejmodernější datovou technologií LTE. Další novinkou, o které se v posledních dnech dozvídáme je nástupce střední třídy s označením Galaxy Ace Plus. Přichází s větší úhlopříčkou displeje (3,65 palce), modernějším procesorem pracujícím na 1 GHz frekvenci a zvětšenou pamětí RAM 512 MB. Na CESu 2012 ho Samsung ukáže vůbec poprvé.

Samsung Galaxy Ace Plus - oficiální fotografie

TIP: Samsung Galaxy Ace Plus představen: rychlejší a chytřejší

Sony Ericsson

O největší příval novinek se s největší pravděpodobností postará japonský výrobce Sony (Ericsson). Dosavadní vlajkovou loď Arc S na svém postu vystřídá Arc HD alias Nozomi. Výrobce konečně okusí vody dvou-jádrových procesorů. Své první poznatky nasbírá i na poli dotykových displejů s HD rozlišením. Očekávat můžeme i špičkový fotoaparát s vysokým rozlišením 12 MPx nebo opět vkusný design. Ovšem špičkových zařízení není nikdy dost, takže o prvenství se bude Arc HD dělit s Xperii Ion (kódové označení LT28at Aoba). Její špičková výbava se bude odrážet z přítomnosti 13 MPx fotoaparátu a 4,55" palcového dotykového displeje. Další novinky z řady Xperia pro rok 2012 se zřejmě ukáží až v Barceloně na MWC. Tak jako tak, Sony Ericsson má pro rok 2012 v rukávu silná esa. Už se těšíme, až odkryje své karty.

Sony Ericsson Xperia HD alias Nozomi

TIP: Sony Ericsson opět láká na Xperii arc HD a Xperii ion (4x aktualizováno)

Co Vy čtenáři? Na jaké novinky se těšíte? Které funkce a vlastnosti byste si přáli u chystaných novinek? Chcete co nejvyšší rozlišení fotoaparátu? Velkou úhlopříčku dotykového displeje nebo jemné rozlišení? Čtyř-jádrový procesor či vysokou pohotovostní výdrž? Podělte se s námi o vaše tipy, dojmy, názory i přání v diskuzi pod článkem.

Zdroje: phonearena.com, phonearena.com, engadget.com

Diskuze ke článku
David B.
Nepadla jediná zmínka o Asus eee Pad Transformer :O
jakal87
ja sice fajn, že telefony budou mít 28 megapixelové foťáky s optickým zoomem, exmorem, xenonovým bleskem, 16 jádrové procesory a 8 palcové displeje Super AMOLED plus ......ale když vydrží půl dne tak už to samo o sobě popíra logiku mobilního zařízení....čili jednoznačně mě zajímají BATERIE a spotřeba....děkuji :-)
noname
a dočkáme se i nějakých novych mobilu střední třídy myslím tím kolem 3500-4500 max 5000 kč ??? dekuji
karl
a jak koruna oslabuje budou všechny ty nové vychytávky dražší a dražší v té naší banánové republice...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze