Potvrzeno. BlackBerry KEY2 LE se představí na veletrhu IFA 2018

4× aktualizováno
Potvrzeno. BlackBerry KEY2 LE se představí na veletrhu IFA 2018
  • Přídomek LE (Lite Edition) povětšinou naznačuje slabší výbavu a výhodnější cenu
  • V případě KEY2 LE od BlackBerry tomu nebude jinak
  • Novinka bude cenově dostupnější a zároveň přinese na poměry BlackBerry rozpustilé barevné kreace

Aktualizováno 27. 8. 2018

BlackBerry oficiálně potvrdilo, že se modelu s pravděpodobným názvem KEY2 LE dočkáme v rámci veletrhu IFA 2018. Na krátkém videu je záběr na zadní stranu telefonu vyrobenou zřejmě z polykarbonátu.

Aktualizováno 15. 8. 2018

Chystané BlackBerry KEY2 LE bude nejen cenově dostupnější, ale zřejmě i barevně rozpustilejší. Aktuálně se můžeme podívat na tmavě modré provedení, které vypadá o poznání originálněji než často viděná černá.

BlackBerry KEY2 LE

Aktualizováno 14. 8. 2018

BlackBerry nebude váhat a novinku KEY2 LE světu představí ještě v tomto měsíci. Nasvědčuje tomu pozvánka na veletrh IFA 2018, kde bude mít značka tiskovou konferenci, a to již 30. srpna. Je nasnadě, že bychom se měli dočkat odhalení právě BlackBerry KEY2 LE.

BlackBerry KEY2 LE

Aktualizováno 13. 8. 2018

Počínaje dneškem známe pravděpodobnou podobu chystaného BlackBerry KEY2 LE, které nabídne dotykový displej a také hardwarovou QWERTY klávesnici. Unikly také střípky týkající se výbavy, které si shrneme níže v přehledné tabulce, kde je rovnou porovnáme se současným BlackBerry KEY2.

BlackBerry KEY2 LE
BlackBerry KEY2 LE

Předpokládaná výbava BlackBerry KEY2 LE

BlackBerry KEY2 LE BlackBerry KEY2
Rozměry 150,25 x 71,8 x 8,35 mm 151,4 x 71,8 x 8,5 mm
Hmotnost 156 gramů 168 gramů
Úhlopříčka displeje 4,5 palců 4,5 palců
Rozlišení displeje 1 620 x 1 080 px 1 620 x 1 080 px
Procesor Snapdragon 636 Snapdragon 660
Operační paměť 4 GB 6 GB
Interní paměť 32 / 64 GB 64 GB
Hlavní fotoaparát duální - 13 + 5 Mpx duální - 12 + 12 MPx
Baterie 3 000 mAh 3 500 mAh

Aktualizováno 30. 7. 2018

Zatímco v redakci testujeme BlackBerry KEY2, čile se spekuluje o dalším modelu s hardwarovou klávesnicí. Půjde o BlackBerry KEY2 LE. Za zkratkou LE by se mohlo skrývat označení Lite Edition. Chystaný telefon již prošel certifikací úřadu FCC, což dává tušit, že představení se skutečně blíží. Čím se bude lišit od původní verze? Očekává se nasazení výhradně plastových materiálů a také slabší výbavy, kde se zřejmě sníží velikost operační paměti. Jsou to nutné kroky, aby výrobce stlačil cenu níže a získal ve svém portfólio telefon, který bude dostupnější pro širší spektrum uživatelů a přesto nabídne plnohodnotnou QWERTY klávesnici.

BlackBerry KEY2 LE

Původní informace z 19. 7. 2018

BlackBerry Key2 se již oficiálně prodává, i přes velmi dobrou výbavu a špičkovou hardwarovou klávesnici může některé zájemce odradit cena na hranici 17 tisíc korun. Pokud k životu hardwarovou klávesnici potřebujete, líbí se vám ekosystém Androidu, který je speciálně přizpůsoben a obohacen o povedené aplikace od BlackBerry, a zároveň byste rádi ušetřili, můžete začít vyhlížet odlehčenou verzi Key2 s přídomkem Lite.

A jak že se vlastně BlackBerry povedlo snížit cenu? Novinka bude z valné části plastová a boky budou v modré, červené nebo měděné barvě. Barvy se dost možná dostanou i na přední díl v místě klávesnice a v okolí displeje, telefon tedy bude působit více „hravým“ dojmem.

Rozměry i úhlopříčka displeje by měly odpovídat již představenému Key2. Očekává se i stejné rozmístění ovládacích prvků po těle. My doufáme, že BlackBerry se rozhodlo nešetřit na klávesnici, která je na produktech od BlackBerry jedním z nejdůležitějších prvků. K představení by mělo dojít v rámci veletrhu IFA, tedy možná již koncem příštího měsíce.

Diskuze ke článku
Blue Sun
Blue Sun
No nekeke… To by byla docela příjemná zpráva, pokud by ovšem zůstal zachovaný hardware na slušné úrovni. Barevné BlackBerry, taková mírná rebelie v mezích zákona.
Lukáš M.
Neradoval bych se. Keyone Silver je co se výkonu týče propadák. Musíte zabít google asistenta a kartu produktivity, aby se vám nesekal jak low end shit.

Pokud tyhle lite verze dostanou střeva Keyone, výhra to skutečně nebude.
Marrtin
No, tak po skoro roce používání keyone Black edition nemůžu říct jediné špatné slovo. Rychlost a výkon na stále stejné úrovni, spolehlivost taky za jedna. Restartovat jsem ho za celou jestli pětkrát, i to jen preventivně ze zvyku. Nevím jestli je to takový rozdíl oproti silver modelu, možné to je.
Jan
Já mám K1 rok a neměl jsem jediný problém, kromě prasklého displeje, což je moje chyba. Je svižný a vydrží dva dny. O žádném sekání nemůže být řeč. Jen by to chtělo Oreo.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze