Čeká Microsoft největší propouštění v historii?

Microsoft koupil Nokii a Skype, ovšem s tím přišlo do Remondu i mnoho nových zaměstnanců, kterých je nyní opravdu mnoho. Z toho důvodu Redmond chystá propouštění, největší v historii firmy. Ale přesná čísla prozatím známa nejsou.

Akvizice se kupí a osazenstvo firmy roste závratným tempem, což ovšem, bohužel znamená, že úměrně tomu rostou i provozní náklady a jak praví jedna ze základních ekonomických pouček: „Provozní náklady je třeba minimalizovat co možná nejvíce“. A tak byl management firmy postaven před jeden z nepříjemných úkolů, propouštění.

CEO společnosti Microsoft

A je to logické. Čas od času se totiž nové pozice překrývají s těmi stávajícími a firma dělá mnohé věci zcela zbytečně. Taková poslední velká očista, která připravila Microsoft o celých 5 800 zaměstnanců, proběhla v roce 2009. Je velmi pravděpodobné, že z Redmondu bude propuštěno 10% zaměstnanců, což by bylo zhruba 12700 pracovníků. Jednalo by se tak o jendo z největších propouštění vůbec.

Objevily se také spekulace o propouštění v Nokii, které přineslo finské zpravodajství Helsingin Sanomat. To také tvrdí, že Microsoft hodlá zavřít laboratoře R&D sídlící v Oulu. V nich se prováděl vývoj softwaru, například pro telefony řady Asha a je v nich zaměstnáno okolo 500 pracovníků.

Hlavní centrála Nokie v Espoo

Důvodem k tak masivnímu propouštění je s největší pravděpodobností právě akvizice zmiňované Nokie, kdy se počet zaměstnanců Redmondského obra rozšířil na závratných 127 tisíc. Satya Nadella ve svém posledním dopise zaměstnancům pak zmiňuje, že by se mohli bližší informace dozvědět již „někdy v tomto měsíci“.

Zdroje: neowin.net

Diskuze ke článku
Johny
Redaktoři asi mají potíže s překladem anglického textu, jinak by nevypustili do světa takový blábol. Žádné propouštění 25 - 30 tisíc lidí se nechystá, to je počet lidí, kterých do Microsoftu přibylo akvizicí mobilní divize Nokie. Propouštění se má dotknout maximálně 10 procent, což je při 127 tisících zaměstnanců maximálně 12,7 tisíc lidí.
Smarter
Kdyby jste mne poslouchali mohli jste to vedet uz davno.

http://mobilenet.cz/clanky/rozlucte-se-se-znackou-lumia-microsoft-ji-brzy-nahradi-16141/diskuze#post114235

A uz nechci slyset zadne namitky proti mym prispevkum. Smarter ma vzdy pravdu!
satai
Jo a v tom memu je vicemene receno, ze Nokia X v budoucnu konci (teoreticky sice zustava moznost, ze se Lumiemi stane jenom cast z tech menenych designu, ale...).

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze