Budoucí telefony Redmi by mohly disponovat certifikací IP68

7
Budoucí telefony Redmi by mohly disponovat certifikací IP68
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Některé telefony značky Redmi zvýšenou odolností disponují, nikoliv však oficiální certifikací IP
  • Model Redmi K30 Pro se chlubí zvýšenou odolností IP53

Generální ředitel Redmi a viceprezident společnosti Xiaomi, Lu Weibing, uvedl na Weibo (který zachytil server ithome.com), že bychom se v budoucnu mohli dočkat smartphonů s certifikací zvýšené odolnosti IP68.

Až do představení Redmi K30 Pro některé telefony této značky sice zvýšenou odolností disponovaly, nikdy však oficiální certifikací IP. Model Redmi K30 Pro se chlubí zvýšenou odolností IP53, takže si poradí s deštěm nebo tryskající vodou, do bazénu byste si jej však brát rozhodně neměli. Podle Lu Weibinga je tento stupeň krytí plně dostačující. Fanoušci značky mu však dali jasně najevo, že by byli raději za IP68, načež Weibing odpověděl, že s ohledem na projevený zájem zváží tento druh certifikace u budoucích modelů.

Diskuze ke článku
Marduck
Jasne, u Redmi jakozto ucelove vytvoreneho subbrandu, zamerujiciho se vyhradne na budget telefony, budou zakaznici vylozene nadseni z premiovych cen v dusledku zavadeni premiovych ficurek :/
Mio
"... do bazénu byste si jej však brát rozhodně neměli."
No to byste rozhodně neměli brát ani telefon s certifikací IP68 :) Ohánět se certifikací je hezké, ale zaručit se za ní, to je už naprosto jiná věc. Navíc, testy krytí IP probíhají v klidovém režimu, tzn. že nikdo s testovaným telefonem pod hladinou nehýbe a tlak je konstantní.
Takže celý tenhle humbuk kolem krytí IP a voděodolnosti je jen marketingový blábol a nanejvýš dobrý pocit pro majitele.
Harlo
Redmi ma ostat subbrand a lacnejsi ako Xiaomi. Toto si maju nechat pre Xiaomi.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze