Redmi Note 7 vyfotilo Zemi z výšky 31 kilometrů v -58 °C. Uhádnete, jak dopadlo?

7
Redmi Note 7 vyfotilo Zemi z výšky 31 kilometrů v -58 °C. Uhádnete, jak dopadlo?
  • Stratosférický balón ve výšce 35 375 metrů praskl pod náporem atmosferického tlaku o síle 1 KPa
  • Zařízení bylo i po výletu do stratosféry stále plně funkční

Redmi Note 7, který u nás v redakci právě testujeme, doprovázela během jeho příchodu na trh řada nevšedních videí, která poukazují na zvýšenou odolnost jednoho z prvních modelů nové podznačky Redmi. Viděli jsme například, jak rozbíjí vodní meloun, louská ořechy nebo odolává brutálnímu dupání na displej. Pokud se vám snad zdálo, že Redmi již zásobu nápadů, jak originálně otestovat odolnost smartphonu, který oficiálně IP certifikací nedisponuje (přesto však odolný je), muselo vyčerpat, byli jste na omylu.

Redmi Note 7 se totiž po vzoru Tesla Roadsteru Elona Muska mohlo pokochat pohledem na naši planetu pěkně „zvenčí“. Smartphone ve výšce 31 tisíc metrů ve stratosféře pořídil několik snímků při teplotě okolního prostředí mínus 58 stupňů Celsia. Interní teplota uvnitř zařízení přitom činila jen 4 °C. Vše dokumentuje výše přiložené video, které ukazuje, jak byl Redmi Note 7 vynesen pomocí stratosférického balónu, který však ve výšce 35 375 metrů (a atmosferickém tlaku 1 KPa) praskl. Telefon, kterým byly fotografie Země vyfoceny spolu s trojicí dalších Redmi Note 7, následně zažil opravdu dlouhý volný pád zpět na zemských povrch.

I po dopadu vypadal překvapivě telefon poměrně netknutě, za což vděčí také konstrukci, na kterou byl připevněn a která na zem dopadla pravděpodobně o něco dříve. Nejlepší na tom však je, že zařízení bylo i po výletu do stratosféry stále plně funkční. Lze snad vymyslet ještě bláznivější další způsob, jak otestovat odolnost smartphonu?

Technické parametry Xiaomi Redmi Note 7 64 GB + 4 GB RAM

Kompletní specifikace
Konstrukce159,2 × 75,2 × 8,1 mm, 186 g, konstrukce: klasická, odolnost: ano
DisplejTFT IPS, 6,3" (1 080 × 2 340 px)
Fotoaparát48 Mpx, LED dioda, autofocus
ChipsetQualcomm Snapdragon 660, CPU: 4×2,2 GHz + 4×1,8 GHz, GPU: Adreno 512
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 64 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 9.0
Akumulátor4 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 1:40 hodin
Dostupnostleden 2019, 5 500 Kč
Diskuze ke článku
XYZ
Jen technická - ten balón nepraskl "pod náporem tlaku", ten ušmudlaný 1kPa naopak způsobil, že se plyn v balónu (asi helium) rozpínal tak, až praskl.
ANO
Na IP samozrejme neni treba zadna draha certifikace. Proste bud je zarizeni odolne podle nejakeho IPx standardu nebo ne a tohle zjevne neni, tecka.
Eedx
Uz to zacinaji prehanet... nepamatuju si ze by takovyhle veci delali s kterymkoliv jinym telefonem, ktery predtim vyrobili. V cem je tenhle tak jiny, ze s nim porad delaji takovyhle kousky?
Řezňýk
Řekl bych, že ten telefon odeslal nějaké špionážní informace.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze