Botifier: notifikace příchozích událostí na displeji autorádia

1

Valná většina nových automobilů disponuje autorádiem s podporou profilu AVRCP 1.3, neboli Audio/Video Remote Control Profile. Vývojáři aplikace Botifier se rozhodli využít tohoto profilu k celkem zajímavé doprovodné funkci pro mobilní telefony s operačním systémem Android.

Aplikace Botifier využívá daného profilu pro zobrazení příchozího upozornění na autorádiu a nebo na jiném podporovaném zařízení s profilem AVRCP 1.3. Příchozí notifikace se díky aplikaci začnou chovat jako skladby, přičemž název aplikace, která notifikaci spustila se jmenuje jako ,,autor‘‘, shrnutí oznámení jako ,,album‘‘ a samotný text dané notifikace jako název skladby.

V případě, že máte více příchozích notifikací, jednoduše jimi listujete pomocí tlačítek pro předcházející nebo nadcházející skladbu, stejně, jako by jste přepínali skladby na svém zařízení. V případě, že se potřebujete dané notifikace zbavit, poslouží k tomu tlačítko ,,play‘‘, které danou notifikaci odstraní z displeje.

Na závěr jedna špatná a jedna dobrá zpráva. Aplikace Botifier je kompatibilní pouze s telefony běžíci na operačním systému Android ve verzi 4.3 Jelly Bean, kterých je v současné době minimum. Dobrou zprávou je fakt, že je aplikace dostupná zcela zdarma. Je to dáno právě omezením operačního systému Android ve verzích nižších, kde profil AVRCP 1.3 není podporovaný. Do budoucna se však jedná o užitečné rozšíření, které zase o trochu více usnadní práci s telefonem za volantem vašeho automobilu.

Stáhnout Botifier

Google Play (zdarma)

Zdroje: androidpolice.com, xda-developers.com

Diskuze ke článku
Pepa
Zkoušeli jste to na nějakém novém rádiu? V Volkswagen Golfu 7 (rádio Composition media) jsem to nezprovoznil... nic to nedělá... Podle mě ani nemůže, pokud není přepnuto na zdroj Bluetooth, což je zase nesmysl. Takže nevím...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze