Boj sociálních sítí s videi pokračuje - přidává se Yahoo! s Qwiki

Yahoo! kupuje Qwiki, tým, který vyvíjí aplikaci pro sdílení a vytváření videí na iPhonu. Míří tak proti Vine, které na první pohled vypadá velmi podobně. Qwiki ale funguje úplně jinak a nabízí výrazně víc možností. Jak aplikace funguje, co umí a jak s Qwiki vůbec Yahoo! naloží?

Vedle Vine a Instagramu můžete sdílet videa třeba v síti Qwiki. A právě o tu nyní Yahoo! rozšířil své portfolio. Qwiki na první pohled vypadá velmi podobně jako Vine a umožňuje s přáteli sdílíet krátká videa. Vine vám dovolí natočit několikasekundové video, které pak pošlete svým přátelům do sítě Vine, na Twitter nebo Facebook. Qwiki funguje trochu jinak - dá dohromady materiály z nějaké akce, ať to jsou videa nebo fotky. Automaticky vám pak vyrobí kompozici a ještě video sestříhá. Do tohoto procesu můžete samozřejmě vstoupit, upravit si vše podle sebe, na pozadí vybrat hudbu, přidat popisky, přechody a podobně. Aplikace tak není úplně jednoduchá - potřebujete z něčeho stavět, což je třeba materiál pořízený na dovolené. Není to o sdílení okamžiku, kdy něco natočíte a do 20 sekund to vidí ostatní.

Nevýhodou je dostupnost pouze na iOS pro iPhone a iPod Touch. Pod vedením Yahoo! by se ale mohla dostat i na Android, stejně jako Vine. Boj to bude perný, ale naděje na úspěch existuje. Qwiki totiž funguje jinak a nabízí zajímavou formu uchování vzpomínek. Uvidíme, co všechno s vývojem Yahoo! udělá. Prozatím předpokládáme propojení s Flickrem.

Stáhnout Qwiki

App Store (zdarma)

Zdroje: slashgear.com, blog.qwiki.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze