Apple a Yahoo! plánují větší spolupráci v iOS, nahradí zcela Google?

7

Schyluje se ke konci služeb Googlu v iOS? Apple jednal se společností Yahoo! o bližší spolupráci, která by mohla znamenat konečné odstřihnutí služeb Google ve výchozích iOS aplikacích.

Určitě vám nemusím připomínat, že společnost Apple se už dlouho snaží oprostit v iOS od služeb Google, který je jejím hlavním konkurentem. Začalo to nahrazením map od Google vlastní mapovou aplikací a pokračovalo to odstraněním aplikace YouTube z předinstalovaných aplikací. Je už víceméně jen jedno dominantní místo, kde stále Google najdeme, tím je výchozí vyhledávač v internetovém prohlížeči Safari. I to se ale může v budoucnu změnit.

Společnost Apple minulý týden projednávala s Yahoo! možnost integrovat více jejích služeb do iOS. V současnosti jsou data od Yahoo! použita v předpovědi počasí a v aplikaci Akcie (všimněte si v obou malé ikonky Y! vlevo dole), využívá je i asistentka Siri pro informace o sportovních výsledcích.

Podle dostupných informací se jednalo například o tom, jak zaintegrovat do iOS informace z Yahoo News, dále o tom že by se asistentka Siri by mohla dočkat výraznějšího propojení s Yahoo! webovými službami. Všechna jednání jsou zatím v počátečním stádiu, nic ještě nebylo ani od jedné z jednajících stran oficiálně potvrzeno.

Co by vám v iOS více vyhovovalo, hlubší integrace služeb Google nebo Yahoo!?

Zdroje: online.wsj.com

Diskuze ke článku
Michal
Kdykoliv chce někdo nahrazovat google, tak to končí fiaskem a hněvem uživatelů. Proč má pořád někdo potřebu ho chtít nějakým způsobem trestat za úspěšnost. Je úspěšný jen proto, že nabízí nejlepší služby.
IQLogic
Úplná náhrada za Yahoo! nehrozí, ten bulvárny nadpis si láskavo upravte. Yahoo! nedokáže ani zďaleka ponúknuť toľko, čo Google ;)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze