Yahoo! vydalo krásnou aplikaci na počasí pro Android

10

Známý americký vyhledávač Yahoo! již nějaký ten čas ústy svých představitelů tvrdí, že úspěch v mobilní sféře je pro něj klíčovou záležitostí. Prozatím toho však na mobilech krom známého Flickru tato firma příliš neukázala. Novinkou, která by jí měla trochu napravit reputaci, je aplikace pro počasí, která vyniká především svojí zajímavou podobou.

Aplikace Yahoo! Weather funguje již nějaký ten pátek poměrně s úspěchem na platformě iOS. Bylo tedy jen otázkou času, než ji vývojáři společnosti upraví také pro světově nejrozšířenější mobilní operační systém – Google Android.

V čem tedy vlastně tkví jádro všech pochvalných ód, které pějí zahraniční média na design aplikace? Důvod je velmi jednoduchý. V Yahoo! si totiž řekli, že by stálo za to jít na aplikaci pro počasí trochu jinak.

Tip: přečtěte si také článek - Boj sociálních sítí s videi pokračuje - přidává se Yahoo! s Qwiki

Princip je samozřejmě stejný, jako u kterékoliv jiné aplikace. Buď si necháte vyhledat počasí podle vaší aktuální polohy skrze GPS, nebo zadáte fixní místo, pro které se vám bude předpověď zobrazovat. Předpověď je mimochodem velmi bohatá, a obsahuje vše od informací o času a časovém pásmu, přes údaje o teplotě, rychlosti větru, srážkách, vlhkosti, tlaku vzduchu, UV indexu, informace u východu a západu slunce, o aktuálním stavu růstu, respektive úbytku měsíce, až po dlouhodobý výhled počasí.

Aplikaci Yahoo! Weather jsme otestovali na redakčním telefonu Sony Xperia T

Veškeré výše uvedené informace jsou vyvedeny v graficky vyšperkovaném layoutu, kterým se pohybem prstu posouváte směrem odshora dolů. Důvodem poměrně velké oblíbenosti aplikace je právě pozadí tohoto layoutu. Je totiž tvořeno obrázky uživatelů z Flickru z místa, pro které máte zobrazen layout s předpovědí počasí. Fotografie se v určitém časovém intervalu střídají a navíc se přizpůsobují probíhající fázi dne. Do aplikace Yahoo! Weather si můžete uložit až 20 míst, mezi kterými pak lze jednoduše listovat. K dispozici jsou také průběžné informace o teplotě skrze notifikační lištu a také speciální widgety na plochu.

Oficiální promo video

Stáhnout Yahoo! Počasí

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: engadget.com

Diskuze ke článku
Kotlik Martin
Kotlik Martin
Tahle aplikace se mi hoodně líbí. Dokonce vidím aktuální teplotu bez toho, abych zapínal aplikaci nebo stahoval notifikační lištu, už z ikonky na liště.
Ok
Aplikace psala ze je kompatibilni i s ipadem ale neni no skoda ale mohli by si ty na appstoru opravit
Pavel Gajdoš
Pavel Gajdoš
Na iPhonu je stejně počasí nejhezčí. :3
jan
Kj

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze