BMW a HERE se spojí: nabídnou „nový řidičský zážitek“

6

Co se stane, když propojíte BMW s mapami HERE? První zprávy o tom mluví jako o „Intelligent Drive“ a skutečně, takto vybavený automobil vás překvapí tím, kolik toho zvládne vymyslet za vás: například kdy máte natankovat. Anebo může poslat textovku člověku, za kterým míříte, že se trochu zdržíte v dopravní zácpě.

První prototyp byl představen v BMW i3. Systém v automobilu je propojen s tím ve smartphonu a takto získaná data pak lze náležitě využívat. Auto se tak například naučí, při jaké hladině benzínu v nádrži jste zvyklí tankovat a s předstihem vám tak doporučí vhodnou pumpu – opět při tom bere ohledy na to, jestli preferujete nějakou značku. Podobně systém umí vyhledávat vhodné parkovací plochy v okolí vaší destinace a je samozřejmě propojen s hlášením o dopravní situaci a počasí.

Navigace v autech ještě chytřejší.

Pokud za někým pojedete, systém umožní s vybranými lidmi sdílet vaši polohu a také očekávaný čas příjezdu. A aby to bylo všechno kompletní, na navigaci v automobilu navazují také aplikace pro chytré telefony a hodinky, které umožní například zapamatovat si pozici auta na navigovat vás k němu.

Zdroje: 360.here.com

Diskuze ke článku
Pino
Je dobré slyšet, že se Nokii daří. Ne Microsoftu. Nokii.
jarda
Ano. Navigace nokia je ok. A hlavne je zdarma. ☺
Jan Hedrlin
Jan Hedrlin
Mě už tot přijde zbytečné, Mě v autě záleží jestli to jede, aby mi řeklo, že mam na tankovat tak to zvladnu i bez toho. Určitě to po chvíli bude každýmu vadit :-D
Honza
No uz vidim ty prusvihy.. Nekdo pojede za milenkou, ale system posle sms manzelce.. Ta si ho pak najde podle polohy gps.. Atd.. Ve svete bude jeste veselo :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze