Blíží se výkonné OnePlus 12R. Představí se za necelý měsíc

Blíží se výkonné OnePlus 12R. Představí se za necelý měsíc
Fotografie: OnePlus
  • Výrobce potvrdil představení 23. ledna 2024
  • Tahákem bude třeba procesor Snapdragon 8 Gen 2
  • Novinka by se měla objevit na evropských trzích

Značka OnePlus nedávno oslavila své 10. narozeniny a při té příležitosti si nadělila novou vlajkovou loď OnePlus 12. Jelikož však zatím proběhla jen čínská premiéra, dočká se i zbytek světa samostatného představení. To proběhne v lednu a aby to nepůsobilo poněkud fádně, přichystá si výrobce ještě jeden nový telefon, a to OnePlus 12R.

Definitivní potvrzení proběhlo skrze sociální síť X, kde zveřejnil výrobce rovněž krátké video. V něm můžeme vidět telefon ze všech stran. I varianta 12R bude designově čerpat z již představeného OnePlus 12. Dozvěděli jsme se taktéž přesný termín odhalení, který připadá na 23. leden 2024.


Otazníky se tak vznášejí nad výbavou. Je zřejmé, že model 12R bude stát níže a nepůjde o vlajkového zástupce s maximální výbavou. Spekulace týkající se funkcí zveřejnil informátor Divyesh18 𝕏. ten například zmiňuje, že nasazen by měl být špičkový procesor Snapdragon 8 Gen 2. Chystaný mobil bude spíše větší, o čemž nás zřejmě přesvědčí 6,78" AMOLED displej s jemným rozlišením a 120Hz obnovovací frekvencí. Rámeček telefonu bude kovový, na velké plochy by výrobce měl použít sklo. Hlavní 50megapixelový fotoaparát má doprovodit 8megapixelový ultraširokoúhlý objektiv a 2megapixelový makro snímač. Potěšit by mohla baterie s kapacitou 5 500 mAh a také 100W drátové nabíjení

Na podrobnější informace si ještě budeme muset počkat. Je však vcelku pravděpodobné, že se OnePlus 12R objeví i na evropských trzích, tedy potažmo i na tom českém. Výrobce totiž na telefon láká skrze globální profil na síti X.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze