BlackBerry také nabídne chytrou hlasovou asistentku

Siri od Applu, Cortana od Microsoftu a Google Now od Googlu. Ano, mluvíme o hlasových asistentkách, respektive interaktivních pomocnících, které se uživateli snaží ulehčit ovládání telefonu. Novinkou je, že také BlackBerry chystá vlastní hlasovou asistentku. Ta se s největší pravděpodobností inspiruje u již zavedené konkurence.

Nepřehlédněte:

Cortana, Siri a Google Now

Fenoménem posledních několika let jsou, samozřejmě mimo jiného, také chytré hlasové asistentky. Asi nejvýraznějším průkopníkem v tomto ohledu je Apple se svou Siri, postupem času se však přidávala i konkurence. Například Google Now pro telefony s operačním systémem Android, který však není asistentkou v pravém slova smyslu, ale spíše dokáže inteligentně odpovídat na specifické dotazy a provádět dané operace nebo například jeden z nejnovějších přírůstků, tedy Cortana pro Windows Phone. I když jsou pro tuzemské zákazníky tyto asistentky hůře využitelné (absence češtiny, některé povely pro vyhledávání fungují pouze na území USA atp.), do budoucna se jedná o službu se skvělým potenciálem.

Hlasová asistentka v podání BlackBerry se začíná poodhalovat

Toho si jsou samozřejmě vědomi i v BlackBerry, a tak není velkým překvapení, že i zde se chystá vlastní alternativa. Žádné jméno (alespoň prozatím) asistentka nemá, nahlédnout však můžeme do jejího prostředí. Oficiálního představení bychom se měli dočkat již v září, představení tedy půjde ruku v ruce s představením zajímavého BlackBerry Passport a nové verze operačního systému BlackBerry OS 10.3.

Hlasovou asistentka od BlackBerry bude pravděpodobně možné aktivovat hlasovým povelem, nabídnout by měly i stejné možnosti aktivit, jako nabízí v současné době konkurence (tedy odesílání zpráv, nastavení upomínek v kalendáři, nastavení budíku, změna statusu na sociálních sítí, vyhledávání tras, spouštění aplikací a mnohé další).

Zdroje: gsmarena.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze