BlackBerry Protect: ochrana pro BlackBerry už i v ČR

Jistě každý má alespoň malý strach o své zařízení a hlavně o data v něm uložená. Majitelé BlackBerry si mohou trochu oddechnout, neboť RIM včera oficiálně spustil veřejné beta testování aplikace BlackBerry Protect v Evropě. Celá služba je zdarma a umožňuje vám lokalizovat zařízení, zálohovat data a mnohem více přímo přes internet.

TIP! Přečtěte si naší recenzi Recenze BlackBerry Torch 9800: recenze kanadské dokonalosti

BlackBerry Protect

BlackBerry Protect je služba, na kterou mnoho uživatelů BlackBerry dlouho čekalo. Je zdarma pro všechny a díky ní máte všechna svá data v BlackBerry v opravdovém bezpečí. Přímo přes webové rozhraní na stránce http://www.blackberry.com/protect můžete:

  • lokalizovat své BlackBerry přes GPS a zobrazit ho na mapě
  • nastavit heslo a ochránit tak obsah BlackBerry
  • vymazat veškerá data v BlackBerry
  • nechat BlackBerry hlasitě zvonit a usnadnit tak jeho nalezení
  • zobrazit na displeji BlackBerry jakoukoliv zprávu, kde můžete například nálezce požádat o navrácení apod.

Kromě toho nabízí BlackBerry Protect ještě bohaté možnosti zálohování. Můžete bezdrátově zálohovat kontakty, kalendář, poznámky, úkoly, záložky prohlížeče a zprávy. Toto zálohování můžete také plánovat - denně, týdně či měsíčně. Při změně zařízení BlackBerry se vám tato data automaticky nahrají do nového přístroje. Zároveň můžete nastavit, aby se zálohovala jen data, která se od poslední zálohy změnila, nastavit zálohování pouze přes WiFi či zakázat zálohování při roamingu.

Ještě jedna velice zajímavá možnost na nás však čeká. Na jeden účet BlackBerry Protect (který je vázán na BBID) může být přiřazeno hned několik zařízení BlackBerry. Pokud používáte více telefonů, je to pro vás jistě skvělá zpráva. Služba BlackBerry Protect funguje pouze s aktivním tarifem BIS. Pokud používáte BES nebo BES Express, tato služba vám nebude fungovat. To ovšem ani nemusí, protože BES má tyto možnosti integrované standardně.

BlackBerry Protect je již v ČR oficiálně ke stažení. Stačí si otevřít BlackBerry AppWorld, otevřít Kategorie a najít kategorii Test Center, nebo kliknout zde. Webové rozhraní pro BlackBerry Protect naleznete na adrese http://www.blackberry.com/protect.
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze