BlackBerry Messenger pro Windows Phone vyjde v létě

3

Spolu s představením nové řady Nokia X se na MWC 2014 objevila oficiální zpráva, že BlackBerry pracuje na svém komunikačním programu BlackBerry Messenger (BBM) pro Nokia X. Mimo to však kanadský výrobce pracuje i na verzi pro Windows Phone, kam by mělo BBM dorazit již v létě.

Komunikační program BlackBerry Messenger, který byl původně exkluzivně dostupný pouze pro BlackBerry, se stal multiplatformním, když byly vydány verze pro iOS a Android. Windows Phone byl tak poslední z větších platforem, která ještě nebyla pokryta.

TIP: Nové BBM 2.0 pro Android a iOS umí volat a mnohem více

Ještě v polovině ledna přitom vedení firmy odmítlo, že by verze pro Windows Phone v dohledné budoucnosti vyšla. Nyní tedy tyto plány přehodnotilo a uvedlo, že brzy rádi přivítají v komunikě uživatele Windows Phone a Nokia X. Dostupnost aplikace pro Nokie Lumia oznámil také na včerejší tiskové konferenci Nokie Stephen Elop.

Stáhnout BBM

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: wpcentral.com, blogs.blackberry.com, theverge.com

Diskuze ke článku
warp
Tak to jsou dobré zprávy, BBM tak bude multiplatformní a konečně uživatelé ostatních OS zjistí o co po celou dobu přicházeli. Pokud bych měl hodnotit BBM po zkušenostech s různými kecálky, tak rozhodně patří mezi TOP, ať už to kouzelné R, telefonování a samozřejmě Channels. BlackBerry a BBM držím pěsti, ať se jim daří.
Dan
Je mi jasné, že nejsem reprezentativní vzorek. ZA SEBE ale říkám, že ve svém okolí neznám nikoho, kdo by to používal na Androidu a já to na WP8 také nepostrádám!
warp
Ono, je pravda, že není moc rozšířený, ale pokud se nad tím zamyslíte, tak zjistíte, že nabízí mnohem více, než ostatní. Osobně bych BBM přirovnal, jako kombinace Skypu, WhatsApp, Twitteru a Instagramu, ale bere si z toho jen to lepší. Když jej předvedu ve svém okolí a ukážu, že se dá přes to i volat, tak všichni zírají a pak si jej nainstalují. Dokonce jsem jej viděl i na iPhonu. :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze