BlackBerry Bold Touch: štíhlá mašina (aktualizováno)

Již několik měsíců se spekulovalo o tom, že přijde člen rodiny Bold s dotykovým displejem. A nyní se tato informace potvrdila. Nové BlackBerry s kódovým označení Dakota se vrací ke kořenům rodiny Bold a přidává navíc dotykový displej a skvělou výbavu.

Mnoho uživatelů BlackBerry volalo po tom, aby se RIM vrátil ke konceptu zařízení Bold 9000 a zdá se, že RIM konečně tyto zákazníky vyslyšel. Design BlackBerry Dakota je ze všeho nejvíc podobný právě modelu Bold 9000. Zda budou i rozměry totožné, není známo. Tloušťka by však měla být pouhých 10,5 mm, což je o dost méně než Bold 9000 s tloušťkou 15 mm.

Každopádně BlackBerry® Dakota by měl být vybaven 2,8″ dotykovým displejem s rozlišením VGA (640×480 pixelů). To by mělo být nejvyšší rozlišení displeje v historii BlackBerry a prvenství je ještě několik. Poprvé byste ze svého BlackBerry mohli udělat 3G-WiFi Hotspot a dále by BlackBerry Dakota měl umět bezkontaktní platby NFC či natáčet HD video 5 Mpx fotoaparátem.

BlackBerry Dakota

Co se týče konektivity, BlackBerry® Dakota by měl nabídnout Quad-band GSM/GPRS/EDGE a také podporu sítí 3G UMTS. Samozřejmostí je microUSB nebo Bluetooth, novinkou je však WiFi 802.11b/g/n nejen pro frekvenci 2,4 GHz, ale také pro 5 GHz. V zařízení by měla být i sada senzorů jako senzor přiblížení, akcelerometr, magnetometr (nejspíše jako kompas) a standardní senzor osvětlení. Procesor není znám, vnitřní paměť by však měla činit 4 GB a paměť RAM by měla mít hodnotu 768 MB. Uvnitř by měl tepat OS BlackBerry® 6.1.

Dostupnost zatím není známá, ale představení se možná dočkáme již na MWC v Barceloně příští měsíc.

Aktualizováno 5. 4. 2011

Je duben a na svět již proniklo mnohem více informací týkající se nového atraktivního modelu BlackBerry Bold Touch. Shrňme si základní parametry, které jsou již téměř jisté.

BlackBerry Bold Touch bude vybaven plnohodnotnou qwerty klávesnicí typu Bold nad kterou se nachází 2,8" dotykový displej s rozlišením VGA. Uvnitř zařízení bude tepat procesor Qualcomm na frekvenci 1,2 GHz a doplňovat by ho měla paměť RAM čítající 768 MB. Vnitřní paměť 8 GB pujde rozšířit paměťovými kartami microSDC až do kapacity 32 GB.

Živé snímky modelu Bold Touch vedle Bold 9700

Zajímavá bude i konstrukce. Mimo kombinace dotykového displeje a hardwarové qwerty klávesnice pod ním zaujme jistě kovový rámeček kolem displeje, který by měl být z ušlechtilé oceli. Rámeček bude zpevňovat štíhlé tělo o rozměrech 115 x 66 x 10,5 mm. Přítomen bude nejnovější operační systém BlackBerry 6.1 disponují funkcí Mobile Hotspot (přístupový bod WiFi), dále 5Mpx fotoaparát schopný natáčet v HD rozlišení nebo podpora NFC.

A nedávno na internet pronikla tutorial videa nového BlackBerry Bold Touch. Jsou vyextrahovaná přímo z uniklého operačního systému pro tento model a můžete si je prohlédnout níže.

Zdroje: bgr.com, n4bb.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze