Bill Gates a Windows? Kdepak, v ruce třímá zařízení s Androidem

7
Bill Gates a Windows? Kdepak, v ruce třímá zařízení s Androidem
  • Zakladatel Microsoftu, Bill Gates, potvrdil, že používá telefon s Androidem
  • Doplnil však, že v něm má spoustu aplikací od Microsoftu

Na mobilních zařízeních již dávno nepanuje žádná válka mezi operačními systémy. Naprosto dominantní postavení má Android od Googlu a svou citelně menší, ale jistou pozici drží iOS od Applu. Donedávna třetí do party, Windows 10 Mobile od Microsoftu, je ve stádiu klinické smrti a nové telefony nepřicházejí. Jistá forma potvrzení o tom, že se na této situaci zřejmě v blízké době nic měnit nebude, přišla přímo od samotného zakladatele společnosti Microsoft. Samotný Bill Gates v rozhovoru pro Fox News uvedl, že aktuálně používá mobilní telefon s operačním systémem Android.

Konkrétní model však Gates neoznámil, nicméně doplnil, že navzdory využití systému Android, má ve svém telefonu spoustu aplikací od Microsoftu. Objevily se proto spekulace, že by mohl využívat Samsung Galaxy S8 v Microsoft Edition. V ní se nativně nachází aplikace Office, OneDrive, Cortana a Outlook. Bill Gates také doplnil, že neplánuje používat iPhony. Na ostatních zařízeních, jako je notebook či stolní počítač, je Gates však nadále věrný Windows.

Zdroj: edition.cnn.com, theverge.com

Diskuze ke článku
Dano
Čo je na tom divné. Veď služby Microsoftu išli na Androide vždy minimálne na rovnakej úrovni ako na WP či WM, ba dokonca aj lepšie... Ja som mal na Androide Word Mobile od MS už keď višiel iba pre Android tablety a v tej dobe nebol ani pre WP zariadenia ešte k dispozícii...
Lukáš
Divné je na tom to, proč má telefon s androidem a ne s windows mobile.
kleinak
Jo,Jo,celý Bil i ta jeho mobilní WM10. Káže vodu, pije víno.
Ani samotný Bil tomu W10M nevěří a to je co říct, ten už mě nepřekvapí ničím.
Rob
A jeho manželka ma asi taky ten Samsung, co jiného že.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze