Bezrámečkový Sharp AQUOS S2 představen. V mnoha ohledech je lepší než Galaxy S8

16
Bezrámečkový Sharp AQUOS S2 představen. V mnoha ohledech je lepší než Galaxy S8
  • Sharp představil dnes v Číně další z řady svých bezrámečkových telefonů
  • Model AQUOS S2 nabídne 5,5palcový displej pokrývající větší plochu přední strany než Galaxy S8
  • Telefon bude prodáván v silnější verzi se Snapdragonem 660 a slabší se Snapdragonem 630
  • Telefony půjdou v Číně do prodeje již tento měsíc za vcelku zajímavé ceny, avšak o dostupnosti v dalších zemích se bohužel nic neví

Sharp patřil mezi průkopníky bezrámečkového mobilního designu dávno před tím, než s ním přišlo loni Xiaomi Mi MIX a rozpoutalo boj o nejtenčí rámečky. Proto se není čemu divit, že právě Sharp se chce i letos přidat do této bitvy. Dnes oznámený Sharp Aquos S2 má ještě lepší poměr displeje k tělu než třeba Galaxy S8, a to za výrazně nižší cenu. Bez kompromisu to ale samozřejmě nešlo.

Sharp AQUOS S2

K dispozici budou hned dvě varianty. Výkonnější se Snapdragonem 660, 6 GB RAM a 128 GB interního úložiště. Slabší verze se bude muset spokojit se Snapdragonem 630, 4 GB RAM a 64 GB interního úložiště. Před nedávnem se spekulovalo i o třetím modelu se 4K displejem a čtečkou otisků přímo v displeji, ale toho jsem se nakonec nedočkali. Přeci jen dokonce i gigant jako Apple má s tímto řešením stále problémy.

Sharp AQUOS S2

V obou variantách najdeme hlavní chloubu Sharpu, kterou je displej minimalizující boční a horní rámečky. Brada telefonu, byť relativně tenká, zůstává klasicky větší a je v ní i domovské tlačítko s integrovanou čtečkou otisků prstů, která je dle Shapru nejtenčí na světe. Displej přitom pokrývá 84,95 % přední strany, což je nepatrně více něž necelých 84 % u zakřiveného panelu Galaxy S8. Tím však Sharp s porovnáváním se Samsungem nekončí. Aquos S2 je též svými rozměry 141,8 × 72,04 × 7,9 mm a hmotností 140 gramů kompaktnější a lehčí než Galaxy S8.

Sharp AQUOS S2

Samotný IGZO panel má 5,5 palců a atypické rozlišení 2 040 × 1 080 pixelů, což nám dává poměr stran 17:9. Po odečtení notifikační lišty, která je přepůlena přední 8Mpx kamerkou stejně jako třeba u Essential Phonu, bychom se ale mohli přiblížit klasickému poměru 16:9, což může být pro mnohé plus.

Sharp vsadil na zadní straně na zaoblené 3D sklo, na kterém můžeme vidět také vertikálně uspořádaný duální fotoaparát, který disponuje hlavním 12Mpx senzorem se světelností f/1,75 a druhým s 8 Mpx. Výbavu završuje baterie s kapacitou 3 020 mAh, slot pro microSD kartu či USB-C pro rychlé nabíjení. Telefon bude běžet na Androidu 7.1 Nougat schovaném pod vlastní nadstavbou Smile UX UI.

Sharp AQUOS S2

Sharp Aquos S2 bude k předobjednání v Číně již 14. srpna v černé, bílé, modré a zelené barvě. Cena výkonnějšího modelu činí po přepočtu a započítání daní zhruba 14 tisíc korun, méně vybavená varianta vyjde cca na 10 tisíc. O dostupnosti v ostatních zemích se zatím bohužel neví vůbec nic.

Technické parametry Sharp AQUOS S2

Kompletní specifikace
Konstrukce141,8 × 72 × 7,9 mm, 140 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5,5" (2 040 × 1 080 px)
Fotoaparát12 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
Chipset
PaměťRAM: 6 GB, vnitřní paměť: 128 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.2, NFC: ano
Operační systémAndroid 7.1
Akumulátor3 020 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostsrpen 2017, 14 000 Kč

Zdroj: phoneradar.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
Adrian
Prý v mnoha ohledech lepší než S8 :DDD kappa
Martin P
StB je ale 79% ne 87.5%
Petr
Sotva jste to začali dávat do katalogu a už tam máte chyby, kontroluje to někdo, nebo to dělá brigádnice na mateřský? Později se na to nepřijde a pak ten katalog kompletně ztrácí smysl a veškerá práce na něm je zbytečná.
Xwert Is
Xwert Is
No tak to je humus tvl. Dneska už ide dizajn bokom ako pozerám. Otrasná bradavica v strede displeju a ten foťák na zadnej strane tak to je totálne hnusné. Toto ani zadarmo...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze