BenQ F52: chystaný útok na nejvyšší mety se Snapdragonem 810

2

Tchajwanský výrobce mobilních telefonů BenQ se na sklonku loňského roku vrátil na český trh, avšak jen do vod střední třídy. V rukávu však má údajně také špičkový model F52, který bude lákat na procesor Snapdragon 810, jenž nabízí jen ty nejlepší telefony. I další výbava by přitom měla být nekompromisní.

S mobilními telefony BenQ jsme prvně setkávali již zhruba před 8 lety, kdy výrobce odkoupil mobilní divizi německého Siemensu. Poté se však kvůli neúspěchu z mnoha trhů, včetně toho českého, stáhl. Na konci roku 2014 se však na náš trh vrátil a prozatím přinesl dva povedené modely F5 a T3. O BenQu však uslyšíme zřejmě podstatně více a to již velmi brzy.

BenQ F52

Objevily se totiž spekulace o chystaném modelu F52, který by měl mířit do té nejvyšší třídy. Základem bude 5,2palcový FullHD displej. Fotoaparát na zadní straně nabídne 13 megapixelů, čelní kamerka pak 8 megapixelů. Největším lákadlem by však měl být moderní procesor Qualcomm Snapdragon 810. V případě prostředí počítejte s Androidem 5.0 Lollipop.

Unikl také první obrázek, na kterém můžeme vidět běžně vypadající smartphone se zaoblenými hranami. Pravděpodobně bude BenQ F52 dostupný v několika barevných variantách. K představení by mělo dojít na barcelonském veletrhu MWC 2015.

Zdroje: sogi.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Andrej Michalek
Na obrázku vyzerá ako plastová lumia za 100.
Pino
Ja mam zkusenost s BenQ pouze jako s vyrobcem monitoru a jsem moc spokojeny. LCD, ktery ma cernou temer jako maji AMOLEDy.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze