BenQ v Německu krachuje a výrobu přesunuje do Asie

BenQ oznámil, že přestává platit své německé dceřiné firmě BenQ Mobile, která vyrábí telefony pod značkou Benq-Siemens. To povede k platební neschopnosti, což nemůže vyústit v nic jiného než-li krach.

Určitě jste si přečetli nedávnou aktualitu, že Tchajwanská společnost BenQ hodlá prodat mobilní část BenQ-Siemens. V této aktualitě byla tato informace naopak vyvrácena. Přesto je na původní informaci něco málo pravdy.

BenQ totiž oznámil, že přestává platit své německé dceřiné firmě BenQ Mobile, která vyrábí telefony pod značkou Benq-Siemens. To povede k platební neschopnosti, což nemůže vyústit v nic jiného než-li krach. Jako důvod jsou uváděny neuspokojivé výsledky německého BenQ Mobile.

Vzhledem k tomu, že německý BenQ nesplňoval předpokládané výsledky, dal se tento krok očekávat, protože při koupi Siemensu se BenQ zaručil, že výrobu v Německu udrží nejméně do poloviny roku 2006, což je termín, který již uplynul.

Nic se tedy prodávat nebude, telefony BenQ-Siemens se bude i nadále vyrábět, nyní ale pouze v Asii, kde je mnohem levnější pracovní síla. Proto budou i celkové náklady na výrobu nižší než v Německu, což by mohlo divizi mobilních telefonů dostat zpět do černých čísel.

Největší změna, co se BenQ-Siemens týče tedy, nastane v Německu, kde zřejmě zůstane na tři tisíce lidí ze závodů Benq Mobile bez práce.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze