Benchmarky ukazují: Tegra K1 jasně poráží Snapdragon 801

16

Nvidia s Tegrou může předčasně oslavovat, jelikož v benchmarcích, ve kterých byla K1 testována, jasně porazila Snapdragon 801. Nový SoC od Nvidie se tak dostává jednoznačně na první místo v otázce výkonnosti. Společnost se také chlubí, že K1 dodává více výkonu než Xbox 360 nebo PS3 a to s mnohem nižší spotřebou.

Nový „System on Chip“ od Nvidie se nyní ukázal v benchmarcích proti dnes již o něco staršímu Snapdragonu 801 a na všech frontách ho poráží. Tegra K1 pracuje se 4 hlavními jádry a jedním, které bude pracovat v případě potřeby snížení spotřeby při nenáročných akcích. Nvidia se také chlubí tím, že K1 je výkonnější než Xbox 360 a Playstation 3. Což není v dnešní době k neuvěření, obě konzole jsou skoro 10 let staré a dnešní zařízení často používají FullHD rozlišení, ke kterému se často obě konzole ani nepřiblížily.

Výsledky různých benchmarků.

Z testů můžete sami posoudit, jak dobře se Nvidia popasovala s novým čipem. V některých případech, kde starší Tegra 4 ztrácela, se nyní K1 dostává jak před starší Tegru 4, tak i před Snapdragon 801. Bude zajímavé vidět přímé porovnání K1 s novým Snapdragonem 805, který by měl být v novém LG G3. Tegru K1 bychom mohli vidět v nové přenosné konzoli Nvidia Shield 2, nebo dalších, doposud neohlášených, herních zařízeních.

Zdroje: phonearena.com, evolife.cn

Diskuze ke článku
Milan Kutaj
Milan Kutaj
Dúfam, že sa zamerali aj na spotrebu. Výkonu má viac než dosť už S800-ka a výkon K1-ky zostane v mobile doslova a do písmena nevyužitý :)
l0lz
Tak co viem, tegra K1 ma aj brutálne vacsiu spotrebu, nehlvoriac o tom, že snapdragon 805 je za dverami
vlastik
A navíc Tegra K je na 2 věci když na rozdíl od Snaodragonu nemá 3G LTE, GPS Glonass a další věci které by tablet nebo mobil s tímto čipem měl mít. Proto za mě palec dolů..
Marty
Nepíše se taky o tom, jakou ty čipsety budou mít dlouhou podporu? Posledně kvůli absenci ovladačů přišli lidi s HTC One X o možnost přechodu na KitKat...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze