Ball vs. Zombies: originální masakr zombíků v nové české hře

2

Máte rádi hry se zombies? Pak rozhodně vyzkoušejte novou hru Ball vs. Zombies, která je dostupná jak pro Android, tak i platformu iOS. Je zajímavá nejen tím, že pochází od českých autorů, ale i velmi netradičním způsobem, kterým budete zombíky likvidovat.

Na App Store a Google Play se objevila nová hra od českých vývojářů Playito. Podle názvu si možná myslíte, že jde jen o jeden z mnoha klonů tower defense hry Plants vs. Zombies, ovšem realita je zcela jiná. I zde sice likvidujete zombies, ovšem zcela jiným způsobem, který je o mnoho zábavnější.

Hlavním destrukčním prvkem, kterým budete zombies doslova masakrovat je těžká koule, nakláněním telefonu či tabletu s ní pohybujete po hrací ploše. Hrací plocha je jakási aréna, ze které koule nemůže vypadnout, do této arény přicházejí v pravidelných vlnách zombíci. Ti se snaží dostat k červenému srdci, pokud se jim to podaří, seberou vám život. Jakmile vám už žádný život nezbývá, tak končíte. Arény jsou v iOS i Android verzi tři, snad se časem dočkáme v rámci aktualizace i nějakých dalších, určitě by nebyl ani špatný nějaký editor kde byste si vytvořili úrovně vlastní a sdíleli je s ostatními.

Ball vs. Zombies je do jisté míry i multiplatformní hra, u každé úrovně je totiž poznamenáno nejlepší dosažené skóre pro Android a iOS. Zpestřením je ale to, že každá z úrovní má vždy nějaký bonus pro jednu platformu. Například u první úrovně mají Android hráči o dva životy navíc, u druhé úrovně tuto výhodu mají naopak iOS hráči.

Hra neobsahuje žádné in-game nákupy, ale na druhou stranu není zdarma. Stojí jeden dolar, což je výborná cena, určitě nebudete těchto utracených peněz litovat.

Stáhnout Ball vs. Zombies

Google Play App Store