Into The Dead: utečte davům krvelačných zombies
recenze

Into The Dead: utečte davům krvelačných zombies

5

Hry se zombies jsou mezi hráči hodně populární. Výrobci jsou si toho vědomi, v příslušných mobilních obchodech s hrami jich najdete spoustu. Střelba do zombies je tak nějak společensky tolerovaná, na rozdíl od stavu, kdyby ve hře měli vystupovat lidé. Dnes jsme pro vás vybrali jednu z her, kde se nebude jen střílet, ale i běhat.

Dnes zabrousíme do hororového světa zombíků v nové povedené hře pro Android, která už dříve vyšla na iOS, a můžete si ji stáhnout zcela zdarma. Vytvořila ji společnost PikPok, která až doposud vyvíjela pouze sportovní hry. Její debut v tomto žánru se ale nadmíru povedl, hra sbírá od hráčů velmi pozitivní komentáře a pětihvězdičková hodnocení, věřím že se bude líbit i vám.

Žádný hlubší příběh, budete jen utíkat před zombíky

Hra Into The Dead neobsahuje žádný hlubší příběh, po havárii helikoptéry je vaším cílem se ubránit hordám zombíků, kteří jsou všude kolem vás. Postava, kterou ovládáte, automaticky utíká dopředu, vy se musíte zombíkům vyhýbat, abyste neskončili v jejich náručí. Jakmile si nedáte pozor a některý zombík vás chytí, nemáte už moc šancí na záchranu, obvykle jste do několika vteřin mrtví a musíte začít znova. Jedná se tedy o žánr hry "endless runner".

Zombíkům se nemusíte bránit jen pasivním uhýbáním, můžete zvolit i krvavější cestu, kterou je likvidace zbraněmi. Základní zbraní je pistole, tu máte možnost použít už od začátku po absolvování prvního běhu, další zbraně si musíte nejprve odemknout. Odemčení stojí určitou částku zlaťáků, které si vyděláváte během, čím dále uběhnete, tím více jich získáte. Pokud chcete vybranou zbraň (nebo všechny zbraně) hned, neobejdete se bez in-game nákupů. Poctivou hrou byste si na vše vydělávali dlouhé týdny.

Zbraňový arzenál, za který by se nestyděl ani mariňák z Dooma

A jaké zbraně ve hře najdete? Kromě pistole je zde obligátní motorová pila, brokovnice, revolver, malý samopal, granát, puška, útočná puška a rotační kulomet. Pro střelbu nemusíte zaměřovat na konkrétní zombies, stačí se jen dotknout displeje, automaticky zamíříte a vystřelíte na nejbližšího zombíka. Každý zásah kulkou, granátem či listem motorové pily je doprovázen efektním krvavým výstřikem.

Zbraně mají omezený počet nábojů, jakmile je všechny vystřílíte, budete mít opět holé ruce, je lepší s nimi proto šetřit. V průběhu hry ale narazíte občas na bedny, ve kterých zásoby nábojů najdete.

Grafika má tu pravou hororovou atmosféru

Grafická stránka hry je vynikající, prostředí je zpracováno trojrozměrně, má tu pravou hororovou atmosféru, jakou znáte z filmů. Vše se odehrává za soumraku, zombies se vynořují postupně z mlhavého oparu, který se vznáší nad krajinou. Ráz krajiny se s postupem hry mění, začínáte na jakési louce za městem, následovat bude kukuřičné pole a nakonec les.

Ovládání: pohybem nebo dotykem

V nastavení si můžete vybrat způsob ovládání hry, respektive způsob zatáčení. Buď využijete akcelerometr a budete zatáčet naklápěním telefonu nebo tabletu nebo si můžete zvolit ovládání dotykové. Střelba je realizována pouze dotykem na vybranou část displeje, která je závislá na vybraném způsobu zatáčení.

In-game nákupy: jde to i bez nich

Hra Into The Dead je k dispozici na obě platformy zdarma, dá se tedy předpokládat, že autoři pro svůj výdělek integrovali in-game nákupy. Za reálné peníze si nakupujete zlaťáky, které pak můžete použít k rychlému odemčení zbraní či speciálních sad zombíků (například fotbalové hráče (jak originální, že?) nebo postavy z druhé světové války). Autoři in-game nákupy naštěstí nijak agresivně hráčům nevnucují, pokud nechcete, nemusíte je vůbec využít, jen potom strávíte u hry mnohem delší dobu (což naopak někdo může brát jako plus).

Mimo in-game nákupů se ještě občas setkáte s malými reklamními bannery a reklamou přes celý displej, kterou musíte křížkem zavřít.

Tip: Dead Trigger: skvělá česká 3D akce plná naštvaných zombies

Svoje skóre můžete porovnávat s hráči po celém světě

V hlavním menu najdete globální statistiky nejlepšího skóre, jsou rozdělené na nejdelší uběhnutou vzdálenost a nejvyšší počet zabitých zombíků. iOS verze ještě navíc obsahuje sdílení skóre a úspěchů přes Game Center.

Závěr

Hru jsem vyzkoušel na iPhonu 4, iPadu 3 a Samsung Galaxy SII, na všech těchto přístrojích běžela bez sebemenších problémů. Jedná se o jednu z nejlepších 3D her v žánru "endless runner", která by ve vašem telefonu rozhodně neměla chybět. Pokud ji ještě nemáte, tak si ji určitě nainstalujte a vyzkoušejte.

Stáhnout Into the Dead

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Hodnocení
95%
Klady
  • Hra je zdarma, in-game nákupy vám nikdo nevnucuje
  • Výborná hororová atmosféra
  • Skvělá grafika, běží dobře i na slabších telefonech
Zápory
  • Prostředí by mohlo být o něco rozmanitější
Diskuze ke článku
ks
Nechtěli byste dát na appsnet něco o tvorbě her? např. o jejich programování, vývoji atd. pokud v redakci máte někoho kdo tomu rozumí
Honzik028
https://www.startovac.cz/projekty/brany-skeldalu-mobile/ Mohli byste taky napsat o tomhle projektu :)
Raiden
Povedená hra svým způsobem mi trochu připomíná temple run nebo jetpack joyride ale i přesto je originální :) Rozhodně s ní zabiju chvilky nudy a z mobilu jí jen tak neodstraním
Robert
Chcel by som len dopovedať že tie zbrane sa nemusia kupovať, dajú sa spraviť cez quest-y

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze