Benji Bananas: skákání po liánách v džungli vás bude bavit
recenze

Benji Bananas: skákání po liánách v džungli vás bude bavit

5

Máte rádi jednoduché hry, u kterých ale utíká čas tak, že u nich klidně strávíte půl dne? Přesně takovou hrou je i Benji Bananas. Skáčete v ní v džungli po liánách, oko potěší nádherná grafika a docela povedený fyzikální model, klíčem k úspěchu je i jednoduché ovládání. Dočká se stejné slávy jako například Angry Birds?

V dnešní recenzi si představíme povedenou a hodně návykovou hru Benji Bananas pro iOS a Android. V ní ovládáte beznohou opičku jménem Benji, která má ráda banány. Aby se k nim dostala, musí skákat po liánách, cílem hry je doskákat co nejdál a posbírat co nejvíce banánů.

Na pár minut i na celé odpoledne

Benji Bananas je takovou oddychovou hrou, kterou si rádi zahrajete ať už máte na hraní jen pár minut nebo se chcete zabavit na celé odpoledne. Princip hry je velmi jednoduchý, což v kombinaci s intuitivním ovládáním je výborný předpoklad pro skvělou hru, kterou Benji Bananas opravdu je.

Jak už jsem se na začátku zmínil, budete skákat po liánách v několika různých grafických prostředích. Začínáte v džungli, pak přijde vodopád, starý klášter, podíváte se na místo dávno ztroskotaného letadla a podobně.

Ovládání jedním prstem

Ovládání hry je zjednodušeno na maximální možnou úroveň. Dotykem na displej se opička chytí liány, jakmile prst z displeje sundáte, tak se liány pustí. Liány respektují fyzikální zákony, to znamená že se reálně zhoupnou když na ně skočíte, důležité je i místo na kterém se jich chytíte.

Mimo lián se v pozdějších úrovních bude opička chytat i hadů, kteří ovšem na stromech moc pevně nedrží, téměř hned spadnou. Občas se vám povede chytit i tygřího ocasu, tlapa tygra vás ale nekompromisně shodí dolů.

Splněné úkoly přinesou další bonusy

Mimo doskákání co nejdále a sesbírání co největšího množství banánů ještě můžete plnit množství nepovinných úkolů, jakmile jich splníte vždy 5, tak se ve hře objeví nějaký nový prvek. Je to například jetpack, se kterým můžete chvíli letět, magnet, záchranná trampolína, či možnost získávat za perfektní zhoupnutí násobič sesbíraných banánů.

Tyto nepovinné úkoly jsou různorodé, například sesbírat určitý počet banánů v úrovni, dosáhnout určitého počtu metrů, dostat se do konkrétní úrovně, absolvovat úroveň bez zranění a podobně.

Do in-game nákupů nemusíte investovat

Během vašeho skákání v džungli sbíráte banány, které můžete proměnit za různé jednorázové či trvalé výhody. Jsou to například delší skoky, déletrvající magnety co přitahují banány, rychlejší start, extra život a podobně. Kromě výhod můžete utrácet ještě za úpravu vzhledu vaší opičky.

Všechny tyto výhody i úpravy vzhledu jsou ale docela nákladné, hraním banány přibývají docela pomalu. Je tu proto možnost si banány přímo nakoupit přes in-game nákupy. Můžete si za dolar koupit 2500 banánů nebo například za 55 dolarů 300000 banánů. Nic vás ale do investice reálných peněz vyloženě nenutí, hra se dá hrát i bez nich, jen u ní strávíte více času (což může být naopak spíše plus).

Závěr

Benji Bananas je výbornou hrou pro odreagování, u které můžete strávit jen pár minut ale klidně i pár hodin. Díky jednoduchému ovládání u ní nemusíte moc přemýšlet, prostě jen skáčete z liány na liánu a užíváte si rušného života v džungli a jejím okolí.

Stáhnout Benji Bananas

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Hodnocení
90%
Klady
  • Hra je zdarma
  • Hezká grafika
  • Jednoduché ovládání
  • Dokáže vás zabavit na mnoho hodin
Zápory
  • In-game nákupy
Diskuze ke článku
michal
to už mam 2 měsíce stažený
Vlastimil91
Jo je to pecka hra. Hraju to na One X :)
meli
Wtf jeden clanek za den a navic stary..to v praglu o vykendu nikdo nedela???Zku.vena komerce..
Lucas
Dobra hra ale chtit aby to nelagovalo na tegre 3 bych chtěl asi moc :-(

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze