Balík Quickoffice kompletně končí: nahrazuje ho Google Drive

4

Již delší dobu můžeme sledovat postupné oddělování jednotlivých prvků Quickoffice do samostatných aplikací. Po představení aplikace Prezentace na Google I/O 2014 tak bylo dokončeno trio hlavních aplikací a Quickoffice v následujících týdnech zmizí z obchodu Google Play a nebudete ho moci nově nainstalovat.

Již před nějakým časem jsme vás informovali o vzniku samostatných aplikací Dokumenty a Tabulky, které jsou přímo provázané s cloudovým úložištěm Disk Google. Disk Google tak otevírá tu aplikaci, ke které byl dokument přiřazen. Pokud tedy otevíráte textový dokument, tak se vám místo celého balíku Quickoffice otevře pouze samostatná aplikace Dokumenty. Na Google IO 2014 byla také představena poslední aplikace, která doplňuje předchozí dvě, a tou je aplikace Prezentace.

Quickoffice nahradily aplikace Tabulky, Dokumenty a Prezentace

Quickoffice se tak v blízké době dočká stažení z obchodu Google Play a budete ho moci používat pouze v případě, že ho již máte nainstalovaný. Stávající instalace totiž zůstanou, ale nebudou dostávat žádná vylepšení a při odinstalování si Quickoffice znovu nenainstalujete. Doporučujeme tedy nainstalovat aplikace Dokumenty, Tabulky a Prezentace, pokud často pracujete s dokumenty a nechcete přijít o možnost jejich prohlížení a úprav.

Stáhnout Dokumenty Google

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Stáhnout Google Tabulky

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Stáhnout Prezentace Google

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: androidpolice.com, googleappsupdates.blogspot.sg

Diskuze ke článku
alambert
proč moct mít jednu aplikaci, když místo toho můžu mít 4, že jo...
Petr
Navic QuickOffice umi pracovat s docx soubory, kdezto Dokumenty nikoliv (pouze jej otevre pro zobrazeni). Pro me jen komplikace.
iOSHater
V oblasti free Office balíků je podle mě nová verze Kingsoft Office, která se přejmenovala na WPS Office. Umí přímo upravovat dokumenty na OneDrive, Google Drive, Dropboxu a dalších. Navíc to zvládá i komplexnější dokumenty. Zkoušel jsem hodně balíků a tenhle jediný se vyrovná asi nejlepšímu, ale placenému Office Suite Pro.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze