Google usnadnil na Disku notifikace u sdílených souborů a složek

Google spravuje nespočet svých vlastních aplikací a ty samozřejmě pravidelně aktualizuje. Někdy jde pouze o neviditelná vylepšení, jindy se objeví nové funkce. Druhý případ se nyní týká úložiště Google Disk.

Nová funkce se týká výhradně vzájemného sdílení mezi několika uživateli. Doposud platilo, že jste dostali pouze e-mail, pokud s vámi někdo sdílel složku či konkrétní soubor. Sám Google uznává, že e-mailová forma není zcela ideální, protože si ji nemusíte dlouho všimnout. Nově tak zavádí notifikace přímo do informační lišty. Jakmile vám někdo nasdílí soubor, ihned vám dorazí notifikace, ze které se přímo dostanete k danému souboru. Notifikační lišta je využívána i v případě, že například potřebujete přístup k editaci souboru. Zašlete žádost o povolení, která se autorovi dokumentu opět objeví ihned v liště.

Google Drive

Druhá novinka pak potěší všechny, kteří z jakéhokoliv důvodu nechtějí využívat propojení s účtem Google. Nově budou moci tito uživatelé zobrazit náhled dokumentu, aniž by museli mít aplikaci či svůj vlastní Google účet. Nové funkce se objeví v poslední aktualizaci, která se již šíří. Pokud k vám ještě nedorazila, vězte, že se tak stane v následujících dnech.

Stáhnout Google Drive

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: googledrive.blogspot.sg

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze