Bada je zřejmě mrtvá, odepsal ji sám Samsung

11

Není tajemstvím, že operační systém Bada postupně upadává a Samsung si je nejspíše vědom toho, že nikdy nedosáhne na špičky, jako je iOS či Android. SamMobile nyní informuje, že už výrobce ani neplánuje další přístroje s tímto systémem a hodlá soustředit veškerou svou pozornost na Android a Windows Phone.

Poslední přístroje s operačním systémem Bada OS tak jsou modely Wave 3, Wave M a Wave Y, představené na výstavě IFA 2011. S největší pravděpodobností se také jedná o poslední přístroje jak v tomto roce, tak roce příštím. Samsung bude i nadále tlačit konkurenci řadou Galaxy s Androidem a hodlá si vrátit určitý podíl na trhu i v oblasti Windows Phone, kde v současné době vede Nokia.

TIP: Co přinesla druhá generace systému Bada?

Další smutná zpráva se týká operačního systému Tizen, který má Badu v zásadě nahradit. Samsung podle všeho posouvá první přístroje s jeho integrací až na rok 2013. Vývojáři totiž strádají špatnou podporou a nedostatkem vývojářských nástrojů, což značně zdržuje vývoj systému a jeho optimalizaci na připravované smartphony. Uvidíme, jak se situace nakonec vyvine.

Zdroje: sammobile.com, gsmarena.com, wmpoweruser.com

Diskuze ke článku
Morous
Snad to Tizen přežije a bude konkurencí Androidu... :) RIP Bada OS...
JirkaH
Snad bude tizen nakonec odpiskan. OS kde jsou aplikace postaveny na HTML5...? Ne, dekuji!
Jouklov
je otázkou času, kdy bude odpískána nejen Bada
Zdeněk
Byl jsem ještě před rokem velmi spokojený s Wave. Bada na něm šlapala jako hodinky. Podpora nových firmware ovšem velmi slabá a apk to samé. To dal tušit blízký konec. Tady to Samsung prostě podělal. :-(

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze