Asus ZenWatch 3: poprvé přichází s kruhovým ciferníkem

3

V rámci letošního veletrhu IFA 2016 přišel Asus mimo jiné s již třetí generací svých chytrých hodinek ZenWatch 3. Ty proti svým předchůdcům opouští obdélník a nabídnou klasičtější a mezi zákazníky oblíbenější kruhový tvar. Srdcem hodinek, které běží na platformě Android Wear, je nový energeticky úsporný procesor Snapdragon Wear 2100.

ASUS ZenWatch 3

Nové kruhové tělo hodinek ZenWatch 3 přináší kompletně přepracovaný design ve třech barevných provedeních – černé, stříbrné a růžové. V případě pásku pak máte na výběr mezi vysoce kvalitní gumou nebo ručně sešitou italskou kůží. Obě varianty budou k dispozici v tmavě hnědé nebo béžové barvě. Pouhých 9,95 mm silné tělo má rámeček z růžového zlata, který byl inspirovaný koronou při zatmění Slunce.

TIP! Asus ZenWatch 3: první dojmy z IFA 2016 (video a fotogalerie)

Jako materiál Asus použil vysoce odolnou za studena kovanou ocel 316L. Ta se používá ve šperkařství a hodinářství a je o 82 % pevnější než konvenční ocel. To má být zárukou, že hodinky bez jakékoli újmy vydrží i každodenní nošení s nepříliš šetrným zacházením. Hodinky nabízejí stupeň krytí IP67, takže mohou být ponořené po dobu 30 minut do hloubky 1 metru.

Přední stranu hodinek, kde se nachází 1,39palcový AMOLED displej s rozlišením 400 × 400 pixelů, což nám dává hustotu pixelů 287 ppi, pak kryje mírně zakřivené odolné sklo 2,5D Gorilla Glass 3. Kromě dotykového displeje můžete hodinky ovládat i pomocí tří korunkových tlačítek na boku, které umožňují přístup k často používaným funkcím, včetně otevření fitness aplikace ZenFit a změně režimů zobrazení.

TIP: Asus ZenWatch 3: první dojmy z IFA 2016 (video a fotogalerie)

Kromě výběru vzhledu hodinek, řemínku a přizpůsobení funkce korunkových tlačítek pak Asus nabízí další široké možnosti modifikace. Pomocí mobilní aplikace ZenWatch manager si nositelé mohou vybrat z více než 50 stylů ciferníku. Řada z nich podporuje přizpůsobitelné widgety, které zobrazují užitečné funkce, jako je počet ušlých kroků, notifikace nebo například aktuální počasí. V aplikaci FaceDesigner je navíc možné si vytvořit svůj vlastní unikátní vzhled ciferníku.

ASUS ZenWatch 3

Pod kapacitou hodinek se skrývá nejnovější procesor Qualcomm Snapdragon Wear 2100, který je určený speciálně pro nositelná zařízení. Jeho spotřeba je o 25 % nižší než u Snapdragonu 400, který nahrazuje. Procesor doplňuje 512 MB RAM a interní paměť s kapacitou 4 GB.

Senzory reprezentuje kromě čidla okolního osvětlení ještě šestiosý gyroskop a akcelerometr, který slibuje s novou aplikací ZenFit 95% přesnost při počítání kroků i sledování dalších fyzických aktivit. Senzor pro monitorování srdečního tepu zde nicméně bohužel chybí. Ke komunikaci ZenWatch 3 používají připojení přes Bluetooth 4.1 a Wi-Fi.

ASUS ZenWatch 3

O napájení se stará integrovaná 340mAh baterie, která by měla díky úspornějšímu procesoru vystačit na 1 až 2 dny provozu. S přídavným bateriovým packem s kapacitou 200 mAh pak můžete prodloužit výdrž až o 40 procent. Nabíjení probíhá prostřednictvím magnetického konektoru a díky technologii quick-charge se hodinky nabijí za 15 minut na 60 %.

Na českém trhu by se měly chytré hodinky ASUS ZenWatch 3 objevit v průběhu října za přibližně 6 200 Kč.

Technické parametry ASUS ZenWatch 3

Kompletní specifikace
Konstrukce45 × 45 × 10,8 mm, ? g, odolnost: IP67
Pásekkožený, umělý, vyměnitelný: ?, zapínání: přezka
DisplejAMOLED, 1,39" (400 × 400 px), tvar: kruhový
SystémAndroid Wear, kompatibilní s: Android
Datové funkceBluetooth: 4.1, Wi-Fi: 802.11b/g/n, mobilní sítě: ne, NFC: ne
ChipsetQualcomm Snapdragon Wear 2100,
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: ne
Akumulátor340 mAh, nabíjení: proprietární kolébka
Dostupnostříjen 2016, 7 500 Kč

Zdroje: Tisková zpráva Asus

Diskuze ke článku
TomasAsd
To rychle vybijanie baterky na tom propagacnom videu si mohli odpustit :D niekto sa na marketingovom oddeleni nezamyslel
Jaroslav Polák
Jaroslav Polák
Konečně hodinky s Android Wear co mají čidlo okolního osvětlení, to Huawei Watch vážně chybí. Jsem rád, že nemají zbytečný senzor srdečního tepu. Konečně vážný kandidát na výměnu za moje historické Sony Smartwatch 2. Nechápu přiliš smysl toho přídavného modulo s baterkou 200 mAh.. kdyby měly GPS, tak na nějaký delší běh bych to chápal, ale nemají...
Grom51
zbytečnost. To raději Pebble.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze