Asus ZenWatch 3: první dojmy z IFA 2016 (video a fotogalerie)

3

Ihned po tiskové konferenci Asusu na IFA 2016 jsme si vyzkoušeli nové chytré hodinky ZenWatch 3. Asus nově použil kulatý design a zaměřil se především na luxusně vypadající vzhled. Jak se hodinky povedly celkově a jaké jsou naše první dojmy? Na to se můžete podívat i formou videopohledu přímo z Berlína. Samozřejmě nechybí ani fotogalerie.

Asus ZenWatch 3 hrají úplně jinou ligu než jejich předchůdce. Nově se drží hodinky klasického vzhledu a displej již není oválný, ale kulatý. Hned na první pohled to vypadá skutečně dobře. Kombinace kožených pásků následně celé dílo dokončuje a Asusem několikrát zmiňovaný luxus z hodinek přímo srší, což můžeme jen potvrdit.

ASUS ZenWatch 3 – IFA 2016

TIP: Asus ZenWatch 3: poprvé přichází s kruhovým ciferníkem

Po designové stránce jsou neobvyklá tři tlačítka na pravém boku. U Android Wear jsme zvyklí pouze na dvě, ale Asus se rozhodl pro změnu. Horní tlačítko je nově programovatelné a můžete si na něj nastavit, co jen chcete, třeba novou aplikaci od Asusu pro sledování vaší aktivity.

Když už budete sledovat spálené kalorie nebo počet kroků, tak potřebujete kvalitní displej. 1,39palcový zobrazovač s jemností 287 bodů na palec zajišťuje dostatečně jemnou podívanou a co jsme si mohli vyzkoušet, tak displej vypadá dobře i na světle. Řekne si ale o svoji dávku energie a za jeden den hodinky vybijete. Pomoci by mohla externí baterie, kterou lze připojit, čímž sice zvýšíte tloušťku zařízení, ale získáte tím navíc 40 % kapacity baterie a rázem hodinky vydrží až dva dny. Asus ovšem implementoval i hyper nabíjení, takže za 15 minut nabijete 60 % baterie.

Asus ZenWatch 3 komunikují s Androidem 4.3 a novějším, případně i s iOS 8.2 a novějším. Připojit se je tak můžete k drtivé většině smartphonů. Novinka od Asusu vypadá skutečně dobře a na závěr ji přidá i dobře nastavená cena. Ta by měla činit v České republice 6 200 Kč a za tyto peníze se hodinky objeví již v říjnu 2016.

Technické parametry ASUS ZenWatch 3

Kompletní specifikace
Konstrukce45 × 45 × 10,8 mm, ? g, odolnost: IP67
Pásekkožený, umělý, vyměnitelný: ?, zapínání: přezka
DisplejAMOLED, 1,39" (400 × 400 px), tvar: kruhový
SystémAndroid Wear, kompatibilní s: Android
Datové funkceBluetooth: 4.1, Wi-Fi: 802.11b/g/n, mobilní sítě: ne, NFC: ne
ChipsetQualcomm Snapdragon Wear 2100,
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: ne
Akumulátor340 mAh, nabíjení: proprietární kolébka
Dostupnostříjen 2016, 7 500 Kč
Diskuze ke článku
Citelis
No fitnes aplikaci uz mají i ZenWatch 2, takže zas tak převratná novinka to asi nebude :D
Roman Sprinzl
Roman Sprinzl
Pěkny jsou to jo ale radsi si vezmu zenwatch 2
Brrrrap
Tyvole, to tam nemůžete poslat někoho, kdo nemá vadu řeči? :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze