Asus ZenWatch 2 dorazí překvapivě již za měsíc (aktualizováno)

Současné Asus ZenWatch, které tchajwanská společnost představila během loňského veletrhu IFA 2014, patří mezi nejzajímavější hodinky současnosti. Ačkoli se zdálo, že se nástupce představí až v příštím roce, je vše jinak. CEO společnosti totiž oznámil, že se nové generace dočkáme už v červnu.

Aktualizováno 14. 5. 2015

Ačkoliv jsme se před dvěma týdny dozvěděli, že nové ZenWatch letos nedorazí, vše se nakonec změnilo. Jerry Shen, CEO společnosti Asus, patrně přehodnotil své stanovisko a oznámil, že chytré hodinky ZenWatch druhé generace se představí již příští měsíc na veletrhu Computex. Shen zároveň dodal, že jeho starší prohlášení o dostupnosti v příštím roce, bylo špatně pochopeno. Asus ZenWatch 2 by se na vybraných trzích měly objevit v průběhu třetího čtvrtletí letošního roku. Jejich hlavní předností má být až 4denní výdrž, což je oproti současné první generaci až dvojnásobná doba.

Původní informace z 28. 4. 2015

ASUS ZenWatch
Asus ZenWatch první generace jsme samozřejmě vyzkoušeli

CEO společnosti – Jerry Shen údajně řekl v rozhovoru s NDTV Gadgets, že ačkoli na nových chytrých hodinkách už pracují, společnost je neplánuje začít prodávat ještě v letošním roce. Shen také odhalil, že dorazí ve dvou verzích – jedna bude určena pro ženy a jedna pro muže. Neobjasnil přitom, zda se hodinky budou lišit pouze velikostí nebo i funkcemi.

TIP: Chytré hodinky Asus ZenWatch: fotogalerie a videopohled

To, že budou hodinky dostupné ve dvou velikostech, je rozhodně dobrá zpráva. Většina dnešních chytrých hodinek se totiž sice tváří jako „unisex“, ovšem pro ženy jsou povětšinou jednoduše moc velké. Představení až během roku 2016 je daleko, můžete se tak stát, že Asus přehodnotí své plány a nové smartwatch představí ještě tento rok. Jejich velkým tahákem by měla být až 7denní výdrž, o které jsme vás informovali začátkem ledna. ZenWatch první generace sice Asus u nás prozatím oficiálně neprodává, některé české obchody na ně však přijímají předobjednávky.

Zdroje: gadgets.ndtv.com, androidauthority.com, focustaiwan.tw

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze