Příští Asus ZenWatch mají nabídnout až 7 dní výdrže

Jonney Shih ze společnosti Asus byl vyzpovídán serverem TaipeiTimes a kromě plánů na rozšíření základny svých ZenFonů také prozradil něco málo z přípravy dalších chytrých hodinek ZenWatch.

Jonney Shih
Jonney Shih – předseda správní rady společnosti Asus

TIP: Asus na českém trhu zlevňuje čtveřici svých tabletů

Jonney Shih, předseda správní rady společnosti Asus, je veselý muž, kterého mají novináři rádi nejen kvůli jeho nadšeným prezentacím nových produktů na každém veletrhu, ale i díky jeho otevřenosti v odpovědích na otázky kolem dalšího směřování produktového portfolia společnosti. Server TaipeiTimes měl možnost udělat s Jonneym krátký rozhovor, ze kterého vyplynulo několik věcí ohledně hodinek ZenWatch a hlavně jejich nástupci. Pro Asus je v současnosti prioritou co největší prodloužení výdrže na jedno nabití, a to až na úroveň sedmi dní.

Asus ZenWatch
Originální hodinky Asus ZenWatch

Asus toho chce dosáhnout zjednodušením operačního systému a zároveň také použitím jiného čipsetu. To se zdá jako rozumná cesta, jelikož používání čipsetů, jako je Snapdragon 400 a podobných nedává u hodinek moc smysl. Samotný Jonney se prý těší na hodinky s výdrží sedm dní, místo doposud běžných dvou dní. Zajímavé je ale vyjádření ohledně zjednodušení operačního systému. Současné ZenWatch totiž používají velmi uzavřený Android Wear, do kterého výrobci nemohou téměř nijak zasahovat. Znamená to, že Asus použije u další generace hodinek odlišný systém?

Zdroje: taipeitimes.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze