ASUS ZenFone Live L1 je základní smartphone s Androidem Go

2
ASUS ZenFone Live L1 je základní smartphone s Androidem Go
  • Nenáročné uživatele potěší 5,45palcový HD+ displej
  • O chod se postará procesor Snapdragon 425 a až 2GB operační paměť
  • Nechybí 13megapixelový fotoaparát nebo podpora dvou SIM karet

Základním chytrým telefonům vdechl samotný Google nový a chce se říci lepší život. Za vše vděčíme platformě Android Go, která je postavena na aktuální verzi Oreo, avšak speciálně upravena pro potřeby méně výkonného hardwaru. Nejde pak jen o samotný software, ale upraveny jsou i aplikace, a to tak, aby jim například stačilo méně operační i interní paměti. Aktuálně představil svůj první počin s Androidem Go tchajwanský ASUS. Jeho ZenFone Live L1 vypadá poměrně zajímavě. Má velký 5,45palcový displej s poměrem stran 18:9 a HD+ rozlišením. Chlubí se podporou dvou SIM karet a slušně to vypadá s výdrží vzhledem k baterii o kapacitě 3 000 mAh.

ASUS ZenFone Live L1

Pod kapotou se ukrývá procesor Snapdragon 425, kterému asistuje 1GB/2GB operační paměť. Především silnější verze bude s Androidem Go již hravě cvičit. Interní paměť nabízí 16 GB prostoru a díky nenáročnosti Androidu Go lze odhadovat, že pro uživatele bude zbývat možná i 12 GB prostoru. Navíc nechybí podpora až 2TB paměťových karet. Na zadní straně je klasický 13megapixelový fotoaparát, zatímco nad displejem bdí 5megapixelová kamerka pro selfies.

ASUS ZenFone Live L1

ASUS ZenFone Live L1 bude nabízen v černé, modré, zlaté a růžové variantě. Jako první se má 17. května podívat na indonéský trh, přičemž cena v tuto chvíli nebyla stanovena. Stejně tak není známo, zda a kdy se novinka podívá i na další trhy.

ASUS ZenFone Live L1

ASUS ZenFone Live L1

Rozměry? × ? × ? mm, ? g
DisplejTFT IPS, 5,45" (1 440 × 720 px)
Fotoaparát13 Mpx, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 425 MSM8917, 4×1,4 GHz
PaměťRAM: 2 GB, úložiště: 16 GB, microSDXC
Akumulátor3 000 mAh

Zdroj: gadgetren.com, fonearena.com

Diskuze ke článku
Lolo
´Především silnější verze bude s Androidem Go již hravě cvičit.´ Co to přesně znamená ´silnější verze´ , myslíte verze s 2GB a nebude mít náhodou Android Go jen ta verze s 1GB? Verze s 2GB by měla mít normální Android Oreo.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze