Asus ZenFone 3 se výbavou zařadí mezi ty nejlepší (2× aktualizováno)

25

Asusu se v loňském roce povedlo výrazněji se prosadit na poli chytrých telefonů s operačním systémem Android, a to díky rozvětvené rodince ZenFone 2. Není překvapením, že již připravuje nástupce s označením ZenFone 3.

Aktualizováno 18. 5. 2016

Představení třetí generace ZenFonů se nezadržitelně blíží a my jsme se konečně dočkali také informací o hardwarové výbavě. Příjemným zjištěním je, že se ZenFone 3 zařadí mezi ty nejlépe vybavené smartphony. V jeho těle bude tepat procesor Snapdragon 820 a nápomocna mu bude 4GB operační paměť. Interní úložiště poskytne 32 GB a veškeré dění v systému Android 6.0 budete sledovat na displeji s Full HD rozlišením. Známé jsou také fotoaparáty. Ten hlavní nabídne 23megapixelové rozlišení, zatímco čelní kamerka si vystačí s 8 megapixely. K představení dojde již 30. května na akci Zenvolution.

Asus ZenFone 3

Aktualizováno 9. 5. 2016

Po více než měsíci jsme svědky zveřejnění pozvánky na akci Zenvolution, na které bychom se měli dočkat i nových ZenFonů 3, o kterých píšeme. Podrobnější informace ale bohužel prozatím neunikly. V každém případě si do svých kalendářů zaneste pondělí 30. května 2016, kdy tisková konference proběhne.

Asus Zenvolution

Původní informace z 4. 4. 2016

O chystaném ZenFonu 3 jsme slyšeli dříve, avšak až nyní uniká jeho možná podoba. Asus si pravděpodobně dá velmi záležet na vzhledu a měli bychom se dočkat kovové zadní strany i samotné konstrukce. Naopak čelní strana bude skleněná a těšit se údajně můžeme na 2.5D sklíčko, které je na svých okrajích mírně zaobleno. To nejen dobře vypadá, ale přispívá k pohodlnějšímu ovládání. Změn dozná také fotoaparát, který bude mít na zadní straně hranaté orámování, dostat by se mělo i na dvoudiodový blesk a laserové ostření.

TIP! Asus ZenFone 2 Deluxe Special Edition: je libo 256GB úložiště?

Asus ZenFone 3

Pod fotoaparátem by své místo měla najít čtečka otisků prstů. Tlačítka však Asus nastěhuje na pravý bok a ukončí tak experiment s ovládáním na zádech. Poslední informace k výbavě hovoří o nasazení moderního konektoru USB-C. Zbývá doplnit, že kromě klasické verze ZenFone 3 se plánuje i ZenFone 3 DeLuxe, který by se měl odlišovat především po vzhledové stránce. Konkrétní informace však v tuto chvíli ještě nejsou známé.

Zdroje: androidpolice.com, red-dot-21.com, gsmarena.com, press.asus.com, weibo.com

Diskuze ke článku
LGT
Když jsem poprvý viděl render, řekl jsem si: "Tyvogo to je hezký..." :D První mobil od Aušusu, který se mi fakt líbí, snad to nepo*erou rámečky
Jiri Skarydka
Jiri Skarydka
Osadí to nějakým novým CPU ze stáje Intel?????
Pepa
Tak konečně se mi telefon od Asusu líbí;-)
Dan
Je celkem vtipny, jak asus experimentuje, na zenfomu 2 byl dezign zalozenej na lg g3 nebo g4 a ted to vypada lehce jako samsung a ze predu huawei. Ale co vzdyt je to jedno

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze