Chystaný Asus ZenFone 3 dorazí ve dvou verzích se Snapdragonem 650

7

Úspěšná řada mobilních telefonů ZenFone od Asusu se dočká v letošním roce další generace s pořadovým číslem 3. Aktuálně se objevily informace o dvou verzích, přičemž ta nejvyšší by se měla spolehnout na procesor Snapdragon 650.

Asus

Nové modely Asus ZenFone 3 unikly ve známém benchmarku GFXBench. Mají označení Z010DD a Z012DD. Už jen tato označení dokreslují, že by se s největší pravděpodobností mělo jednat o následovníky ZenFonů 2, neboť ty v nejvyšších verzích přišly s označením Z008 a Z00AD. Jakožto jistota je brán fakt, že se Asus odkloní od procesorů Intel a namísto nich nasadí osvědčenou klasiku v podobě modelů od Qualcommu.

Současný ZenFone 2

Nejvýše postavený model s označením Z012D by měl nabídnout 5,5palcový displej s Full HD rozlišením. Pod kapotou pak poskytne nový šestijádrový procesor Snapdragon 650 s grafickou akcelerací Adreno 510. Vhod by měla přijít 3GB operační paměť nebo 12megapixelový fotoaparát. Čelní kamerka si vystačí s 5 megapixely. Drobet informací je znám také ke druhému modelu Z010DD. Ten by se měl zařadit do kategorie tabletofonů, avšak s o něco horší výbavou. Displej vyroste na 5,9 palce, ale paradoxně rozlišení klesne na HD hodnotu. Rovněž procesor bude o něco horší, konkrétně bychom se měli setkat se Snapdragonem 615. Štědrá operační paměť o velikosti 3 GB však bude zachována.

Kdy budou nové modely představeny, není v tuto chvíli známo. Mohlo by se tak však stát na únorovém veletrhu MWC 2015.

Zdroje: gfxbench.com, gfxbench.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
Var-G
Žádná sláva teda. Známý má ZenFone 2 a že by to byl nějaký super mobil se říct nedá.
Redmarx N
Chtel jsem napsat, ze je skoda, ze tam prskli mainstreamovy procesor, ze nedali top Snapdragon 820, ale kdyz jsem docetl k dispelji 5,9", tak at si tam frknou jakakoli streva, stejne to zas bude padlo. :-/
Miroslav Pelej
Miroslav Pelej
Zenfone 2 - 4GB RAM/ 32 GB úložiště mám a jsem s ním nadmíru spokojen - když vezmu co stál tak lepší v této cenové kategorii nenajdeš. Podpora od ASUSU je taky dobrá - za 4 měsíce 4 x aktualizace a za cenu 7200 kč , co by jsi více chtěl.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze