ASUS ZenBook Pro: velký výkon v kompaktním balení

4
ASUS ZenBook Pro: velký výkon v kompaktním balení
  • Nejvýkonnější notebook od ASUSu je vybaven 7. generací procesorů Intel a nejnovější grafikou NVIDIA GTX 1050 Ti
  • Hodit se bude všem, kteří požadují maximální výkon v co nejkompaktnějším a nejlehčím balení
  • Vybaven je dvěma USB-C s podporou Thunderbolt 3, které lze využít pro připojení příslušenství, ale i externích monitorů s rozlišením 4K
  • Díky spojení s firmou Harman Kardon nalezneme v notebooku čtveřici výkonných reproduktorů, od kterých můžeme čekat skvělý zvuk
  • ZenBook Pro na letošním Computexu získal ocenění Best Choice

ASUS představil na letošním Computexu nejvýkonnějšího zástupce jeho nejvyšší třídy – ZenBook Pro. Je jedním z nejlépe vybavených zařízení, co se dá sehnat. Svědčí o tom i ocenění Best Choice.

ASUS spojil svoje síly s firmou Harman Kardon. Ta se zabývá výrobou špičkové audio techniky. Díky tomu nalezneme v notebooku čtveřici reproduktorů, které se postarají o kvalitní zvukový projev.

Uvnitř je také 4jádrový procesor 7. generace Intel Core i5-7300HQ se základní frekvencí 2,5 GHz schopný se v případě potřeby přetaktovat až na 3,5 GHz, případně výkonnější i7-7700HQ s taktem 2,8 GHz a maximální frekvencí 3,8 GHz. Ten je chlazený dvěma ventilátory, kterým pomáhají přenést teplo z procesoru a grafické karty tři tepelné trubice (heat pipes), což přináší oproti minulé generaci snížení teploty v zátěži o 2,35 °C.

Asistovat procesoru bude až 16 GB DDR4 RAM a svá data budete moci ukládat na 256/512GB SSD připojené přes SATA3, či rychlejší 512GB/1TB SSD připojené do PCIe.

15,6palcový displej je k dispozici jak v klasickém rozlišení Full HD, tak i v UHD. Chlubit se může tenkými rámečky 7,3 mm, které ASUS označuje jako NanoEdge. Displej je možné pořídit i jako dotykový. Pokud si přikoupíte ASUS Pen, budete jej moc využít jako grafický tablet.

Pro psaní poslouží podsvícená klávesnice s výškou tlačítek 1,5 mm. Zamrzí však absence numerického bloku. Pod klávesnici nalezneme touchpad se zabudovanou čtečkou prstů, která podporuje funkci Windows Hello pro rychlé a bezpečné přihlášení do zařízení.

O grafický výkon se postará NVIDIA GeForce GTX 1050, případně výkonnější 1050 Ti spolu s 4 GB GDDR5 paměti, díky nimž budete schopni přehrávat videa, hrát hry nebo provádět náročné 3D operace až do rozlišení UHD.

Asus ZenBook Pro

S baterií s kapacitou 73Wh budete moci pracovat až 14 hodin. Navíc díky rychlému nabíjení jste schopni dosáhnout kapacity 60 % za 49 minut. Díky přítomnosti dvou USB-C s podporou Thunderbolt 3 budete lze až další dva 4K monitory. Dalšími konektory, kterými ZenBook Pro disponuje, je klasické HDMI a dvě USB 3.1 typu A. Nabíjet jej však budete muset přes běžný napájecí jack. Dále nalezneme v zařízení i čtečku karet microSD.

ASUS Zenbook Pro

ASUSu se podařilo vše vměstnat do 18,9mm těla s hmotností jen 1,8 kg. Na výběr budete mít hliníkové šasi v barvě Royal Blue a Matte Black. Jako předinstalovaný systém poslouží Windows 10 Home nebo Pro.

Technické parametry ASUS Zenbook Pro

Kompletní specifikace
Konstrukce366 × 251 × 18,9 mm, 1 800 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 15,6" (3 840 × 2 160 px)
ChipsetIntel Core i7 77000HQ, CPU: 4×2,8 GHz, GPU: NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti
PaměťRAM: 16 GB, disk: 512 GB (SSD), paměťové karty: microSD
Konektory4× USB 3.0, ?× USB 2.0, video: HDMI, další: Thunderbolt
Datové funkcemodem: ?, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.1, NFC: ?
Operační systémWindows 10
Akumulátor73 Wh, udávaná výdrž: 14 hodin
DostupnostQ3 2017, 38 000 Kč

Zdroje: cnet.com, asus.com

Diskuze ke článku
Refael
A kde přesně jsou ty 4 reproduktory umístěné?
mato
Pekné, ale málo RAM :-(
Maty
Dobrý den,

mohu se zeptat, kdy bude dostupný v ČR?

Děkuji

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze