Asus Travelair N: bezdrátový 1TB disk pro smartphony a tablety

Přestože kapacita interních pamětí i kapacita podporovaných paměťových karet ve smartphonech a tabletech roste, stále to nemusí řadě uživatelů stačit. Asus nyní představil přenosné bezdrátové úložiště Travelair N s kapacitou 1 TB, které umožňuje snadné streamování obsahu, sdílení souboru i zálohu.

Přenosný disk ASUS Travelair N, který je k dispozici pouze v černé barvě, má rozměry 140 × 90 × 25,5 milimetrů a váží 300 gramů. Je tedy poměrně kompaktní. Navíc splňuje stupeň krytí IP43, což znamená, že je chráněný před vniknutím drobných předmětů a vodní tříští.

Disk spolupracuje s aplikací Asus AiDrive, která je určená pro zařízení se systémem iOS, Android a zařízení Kindle Fire, která nabízí přístup k uloženým multimédiím a ostatním souborům přímo z jejich smartphonu nebo tabletu.

ASUS Travelair N

Uživatelé si mohou jednoduše vytvořit svou vlastní přenosnou multimediální knihovnu. Kapacita 1 TB jim přitom vystačí na více než 500 filmů nebo tisíce hudebních souborů, fotografií a dokumentů. Na rozdíl od klasických přenosných úložišť, která musíte fyzicky připojit, zde vše probíhá bezdrátově. Travelair N si vytvoří vlastní Wi-Fi síť, ke které se připojíte. Podporován je standard IEEE 802.11b/g/n s frekvencí 2,4 GHz.

Bezdrátově přenášet soubory je možné až na pět zařízení. V případě streamování filmů v HD rozlišení jsou podporována až tři zařízení současně. Z dalších bezdrátových technologií ASUS Travelair N podporuje i NFC, které umožňuje okamžité připojení ke smartphonům a tabletům podporujícím technologii NFC bez nutnosti jakékoli konfigurace.

ASUS Travelair N

Samozřejmostí je však i možnost připojení přes kabel k počítači s Windows nebo Mac OS, které probíhá přes integrovaný USB 3.0. Skrz něj se dobíjí i integrovaný akumulátor s kapacitou 3300 mAh. Tato kapacita vystačí až na 8 hodin nepřetržitého streamování multimédií do většiny mobilních zařízení nebo na 12 hodin v pohotovostním režimu.

Asus Travelair N je již k dispozici na českém i slovenském trhu, kde se prodává za 4 499 Kč, resp. 165 euro s DPH. Zákazníci navíc získají k nákupu jako dárek dvoupásmový router střední třídy ASUS RT-AC51U s rychlým standardem WiFi 801.11ac.

Zdroje: TZ ASUS

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze