ASUS ROG Phone 3 šokuje 144Hz displejem i bestiálně výkonným Snapdragonem 865+

ASUS ROG Phone 3 šokuje 144Hz displejem i bestiálně výkonným Snapdragonem 865+
Fotografie: asus.com
  • Novinka se chlubí 6,59" displejem s odezvou jen 1 ms a 144Hz obnovovací frekvencí
  • O výkon se stará Snapdragon 865+ s až 16 GB RAM LPDDR5 a 512GB úložištěm
  • Hráče potěší také bohaté dokoupitelné příslušenství i pokročilé chlazení

ASUS dnes představil již třetí generaci herních smartphonů ROG Phone, která zahrnuje hned dva modely – vlajkovou loď ROG Phone 3 a cenově dostupnější ROG Phone 3 Strix Edition. ROG Phone 3 coby nástupce loňského ROG Phonu II využívá nejvýkonnější mobilní platformu současnosti – Qualcomm Snapdragon 865 Plus s frekvencí až 3,1 GHz a nový grafický procesor Adreno 650. Novinkou letošní řady je také podpora superrychlých mobilních sítí 5G. Bleskový multitasking zajišťuje až 16 GB operační paměti LPDDR5 a 512GB úložiště typu UFS 3.1.

ASUS ROG Phone 3

Výkonný hardware vyžaduje adekvátní chlazení, které má na starost vylepšený systém GameCool 3 s 3D parní komorou, která pomáhá docílit plného výkonu telefonu za všech okolností. Přímo v balení je k dispozici také externí ventilátor AeroActive Cooler 3, který oproti loňské generaci umožňuje zvýšené proudění vzduchu do hotspotů na krytu.

ROG Phone 3 je dále vybaven 144Hz AMOLED displejem s odezvou jen 1 ms, 10bitovým HDR a úhlopříčkou 6,59 palce. Zobrazovač nabízí výjimečnou přesnost barev Delta-E méně než 1 a výbornou dotykovou odezvu. Obrazovka navíc disponuje špičkovou frekvencí zaznamenání dotyku 240 Hz, která dramaticky snižuje latenci dotyku na u mobilních telefonů nevídanou hodnotu 25 ms, tím poskytuje extrémní citlivost důležitou při hraní. ROG Phone 3 má mimo jiné certifikaci TÜV Rheinland Low Blue Light a Flicker Reduced, díky čemuž nejsou oči hráčů tolik namáhány modrým světlem nebo blikáním jako u běžných smartphonů.

Hernímu zážitku se přizpůsobil také design, který je od základu navržen pro hraní s orientací obrazovky jak na výšku, tak na šířku, a proto si zachovává výhody svých předchůdců, včetně jedinečného nabíjecího portu na boku a monstrózní 6 000mAh baterie s rychlým nabíjením. Adaptér ROG HyperCharge přesouvá nabíjecí obvody vně telefonu a vkládá je do speciální 30W nabíječky. Prostřednictvím USB-C se připojuje i příslušenství, jako je externí ventilátor AeroActive Cooler 3 obsahující USB-C, 3,5mm jack a nový stojan na zadní straně pro podporu ROG Phonu 3 na stole nebo jiné podložce.

Intuitivní systém AirTrigger 3 nyní obsahuje kromě programovatelných ultrazvukových dotykových senzorů také pohybový senzor, který hráčům nabídne ještě více způsobů ovládání her. Hráče potěší rovněž technologie ROG HyperFusion, která dokáže kombinovat více antén Wi-Fi a 5G, díky čemuž umožňuje současné připojení k Wi-Fi i mobilní síti s inteligentním přesměrováním podle toho, které připojení má právě nejlepší signál.

ROG Phone 3 Strix Edition

ROG Phone 3 nezaostává ani po stránce zvuku. Na vývoji telefonu se totiž podílel i zvukový specialista Dirac. V testu DxOMark získal smartphone za zvukový projev hodnocení 75 bodů. Nově má k dispozici speciální herní režim, který vylepšuje zvukové efekty během hry. Výkonné přední duální reproduktory v horní a dolní části telefonu nabízejí detailní stereofonní zvuk v režimu displeje na šířku. ROG Phone 3 podporuje také Qualcomm aptX Adaptive pro dosažení kvalitního zvuku s nízkou latencí přes připojení Bluetooth.

Výrobce se zaměřil i na periferie. Mezi nové volitelné příslušenství ROG Phonu 3 patří modulární herní podložka ROG Kunai 3, která přidává k mobilu fyzické ovládací prvky obdobné systému herní konzole, nový kryt ROG Lighting Armor Case a ROG Clip pro připojení telefonu k vybraným ovladačům konzole pro maximální zážitek z mobilního hraní. Dokovací stanice TwinView Dock 3 nabízí skutečný zážitek z hraní na dvou 144Hz obrazovkách. Mobile Desktop Dock zase umožňuje hráčům připojit stolní klávesnici a myš a využívat telefon jako stolní počítač a zrcadlit jeho obraz na externí televizor nebo monitor.

Příslušenství k ROG Phonu 3

ROG Phone 3 také spolupracuje se společnostmi Stadia a Unity na vytvoření skutečně integrovaného herního ekosystému. Cílem partnerství je společně vybudovat komplexnější zážitek z mobilních her pro dnešní hráče poskytováním jejich oblíbeného herního obsahu na cestách.

ROG Phone 3 se bude prodávat ve variantách 12/512 GB a 16/512 GB za 28 990 Kč, respektive 31 990 Kč s DPH. Verze ROG Phone 3 Strix Edition nabízí procesor Snapdragon 865, 8 GB RAM a 256GB interní paměť za cenu 22 990 Kč s DPH. Telefony budou v Česku dostupné u prodejců Alza.cz, CZC.cz, Datart.cz a Huramobil.cz a také na oficiálním ASUS e-shopu. K dispozici budou také zvýhodněné sady smartphonů ROG Phone 3 se sluchátky ROG Cetra Core.

Technické parametry ASUS ROG Phone 3 512 + 16 GB

Kompletní specifikace
Konstrukce171 × 78 × 9,9 mm, 240 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejAMOLED, 6,59" (2 340 × 1 080 px)
Fotoaparát64 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 7 680 × 4 320 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 865+, CPU: 1×3,1 GHz + 3×2,42 GHz + 4×1,8 GHz, GPU: Adreno 650
PaměťRAM: 16 GB, vnitřní paměť: 512 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ano, LTE: 1 000 / 150 Mb/s, Wi-Fi: Wi-Fi 6, Bluetooth: 5.1, NFC: ano
Operační systémAndroid 10
Akumulátor6 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostčervenec 2020, 31 990 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze