ASUS představuje Windows Mixed Reality Headset. Zpřístupní vám smíšenou realitu

ASUS představuje Windows Mixed Reality Headset. Zpřístupní vám smíšenou realitu
  • ASUS vytvořil nový headset pro smíšenou realitu
  • Jmenuje se příhodně – Windows Mixed Reality Headset
  • Nabídne 3K rozlišení displeje, mnoho senzorů a dvě kamery
  • Cena se zastaví pod hranicí 12 tisíc korun

ASUS v rámci dnešní tiskové konference představil headset pro zprostředkování smíšené reality. Nese označení Windows Mixed Reality a za cenu 449 euro, tedy 12 tisíc korun, nabídne poměrně zajímavé funkce. ASUS na headsetu spolupracoval s Microsoftem, což prý přinese hned několik benefitů.

Headset upoutá už designem. Více než vzhled nás však pochopitelně zajímá výbava. Mixed Reality Headset přináší dvě kamery na čelní ploše, které se starají o monitorování situace před vámi. ASUS několikrát vyzdvihl snadné nastavení a kalibraci. Během deseti minut po vybalení je headset připravený k činnosti. Displej nabídne 3K rozlišení (1 440 × 1 440 pixelů pro každé oko) s obnovovací frekvencí 90 Hz.

Asus Windows Mixed Reality Headset

Hmotnost brýlí je nižší než 400 gramů. Samotná ergonomie je dle ASUSu na špičkové úrovni díky speciálně navrženému designu. Polstrování je navíc vybaveno antibakteriálním povrchem, takže se nemusíte obávat ani situací, kdy si váš headset bude chtít vyzkoušet hned několik přátel za sebou. Konstrukce samotných brýlí je rovněž velice zajímavá – je totiž výklopná do úhlu 90 °, takže když budete chtít navázat kontakt s realitou, není nutné celý headset hned sundávat.

Dle ASUSu bude podporovat hned 20 tisíc aplikací a další budou samozřejmě přibývat. O obsah je tedy, jak se zdá, postaráno. K ovládání napomůžou i speciální ovladače. Dostupnost je naplánována na konec tohoto roku, cena by se v tuzemsku měla dostat pod hranici 12 tisíc korun.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze