Asus představil nové levné modely ZenBook

9

Asus je jedním z největších výrobců počítačů a jelikož se trh stále vyvíjí, tak si pro své zákazníky připravil nové notebooky. Neboť jsou v dnešní době populární spíše levné malé notebooky, tak jsou jeho nové modely z řady ZenBook taktéž levné, ač se jedná o prémiovou značku.

Nový ZenBook UX32LA je jedním z nejlevnějších členů rodiny ZenBook. Jedním z míst, na kterých se šetřilo, je displej, ten má nyní rozlišení pouze 1 366 × 768 pixelů na 13,3" panelu. Ale i přes tento fakt disponuje UX32LA mnoha pokročilými funkcemi, mezi které patří například reproduktory Bang & Olufsen či podsvícená klávesnice.

Oficiální fotografie UX32LA

Počítač dále disponuje třemi porty USB 3.0, HDMI, rozhraním miniDisplayPort, čtečkou SD karet, Wi-Fi adaptérem s podporou standardu 802.11ac a Bluetooth 4.0. Hlavní výpočetní jednotkou budou procesory řady Intel Core, kterým budou asistovat 4GB operační paměti. Jako úložiště poslouží disk s kapacitou až 1 TB nebo 128GB SSD disk. Toto vše bude napájet baterie s kapacitou 50 Wh. Počítač má hmotnost 1,6 kg a cena je stanovena na 699 euro, což je v přepočtu přibližně 19 165 Kč s DPH.

Oficiální fotografie UX32LA

Dalším z nově představených modelů je ZenBook UX32LN. Ten je velmi podobný hůře vybavenému modelu, ale narozdíl od něj disponuje dedikovanou grafickou kartou NVIDIA GeForce GT840M. Také má vyšší rozlišení displeje, tedy FullHD (1 920 × 1 080 pixelů). Další specifikace jsou shodné s UX32LA, tedy až na cenu, která je stanovena na 899 euro, což je v přepočtu přibližně 26 649 Kč s DPH.

Zdroje: liliputing.com

Diskuze ke článku
Dan
Co je na nich levneho?! :-D :-D
pf
to mě vždy dostávají znalci, kteří neví kolik Dana stojí a když vyjde její levnější varianta te věci tak se podivuji: "co je na tom levného"? kolik jste čekal 5-10tis za Zenbook ?
kolo
Mě to přijde drahé no. Asi jsem chudý no ale když jsem koupil z druhé ruky notebook Asus s 4jádrovou Core i7, 8GB RAM, 1TB HDD, Full HD 17.3" , GTX680M za 17 000,- tak mi přijde jako blbost si kupovat nějaký "levný" ultrabook co za skoro 20 000 nemá ani FullHD displej, to si můžou koupit snad jenom bohatí byznysmeni kterým jsou parametry u prdele no ale hlavně že je to Ultrabook.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze