Asus má smělé cíle, do tří let chce zdvojnásobit prodeje telefonů

6

Tchajwanský výrobce chytrých telefonů, Asus, chce v brzké budoucnosti výrazně posílit svou pozici mezi konkurencí. Do tří let by tak rád dosáhl dvojnásobných prodejů, než které vykázal v uplynulém roce.

Asus

Asusu se v poslední době daří dělat povedené telefony, za což vděčí především řadě ZenFone. Bohužel prodeje tomu neodpovídají a výrobce rozhodně nemůže být spokojen. Dle předběžných odhadů totiž v roce 2016 prodal celosvětově jen zhruba 20 miliónů smartphonů a jde o pokles ve srovnání s rokem 2015. S tímto trendem by však Asus rozhodně rád něco udělal. První krok v podobě dalších zajímavých modelů ZenFone AR a ZenFone 3 Zoom již udělal. Bude také důležité, aby se Asusu povedlo dostat novinky na klíčové trhy včas.

TIP! Novinky od Asusu pěkně pohromadě: fotogalerie z veletrhu CES 2017

Nejnovější ZenFony od Asusu

Dle zpráv, které přišly z Číny má Asus v plánu v roce 2020 ročně prodávat zhruba 35 až 40 miliónů chytrých telefonů. V nejoptimističtější variantě by to znamenalo zdvojnásobení loňských prodejů. K tomuto číslo by měla opět dopomoci řada ZenFone. V letošním roce se dočkáme další generace, která se zřejmě představí tradičně na Computexu v průběhu června.

ASUS ZenFone AR – CES 2017

Zdroje: digitimes.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
Redmarx
Pokud chce Asus zvysovat prodeje, tak ale nemuze byt cenove nad Huaweiem. Ja jsem sice dlouhodoby kritik founu od Huaweie, ale musim uznat, ze v poslednich dvou letech sli hodne nahoru a kdyz se podivam na Asus, tak je to bud drazsi nebo za stejnou cenu ale nizsi kvalita nebo i vykon. Takze se Asus musi zlepsit, pokud chce jit nahoru.
Miroslav Pelej
Miroslav Pelej
Mám druhý Asus telefon,nyní mám ZENFONE 3,jsem s ním nadmíru spokojen, zlepšovat se dá vždy,jen se musí chtít a ne jen slibovat,nad tím by se měl ASUS zamyslet,je třeba ještě zlepšit podporu a aktualizace systému - Marshmallow jsme dostali skoro po roce což je katastrofa.Až se v tomto zlepší,pak přijdou i lepší prodeje
Douglass
U nás se jim moc dařit nebude. Když nám někdo ukáže nový model na začátku roku a začne ho prodávat až na jeho konci tak s tím tu žádnou díru do světa neudělá. Ty aktualizace co tu zmiňují kolegové jsou dalším důvodem.
Milan Kutaj
Milan Kutaj
Tak po tom skopírovanom nepodarku v podobe ZenFone 2 to ľahké mať nebudú. A taktiež od*b na ľudí s ich "AllMetal" Deluxe modelom ...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze