Apple získá z každé transakce pomocí Apple Pay 0,15% podíl

29

Už při představování Apple Pay bylo téměř jisté, že z každé provedené platby zákazníkem poputuje do Cupertina nějaký podíl. Dnes už je to oficiální, Apple získá z každé platby/transakce provedené pomocí Apple Pay 0,15% podíl. I když se tento podíl může zdát jako zanedbatelný, v miliardových transakcích se bude jednat o velice zajímavý „přivýdělek“.

Nepřehlédněte:

Apple iPhone 6

Je to oficiální, server Financial Times přinesl informaci, že Apple získá z každé provedené transakce pomocí své služby Apple Pay 0,15 %, respektive za každých 100 utracených dolarů poputuje do Cupertina 15 centů. I když by se mohlo zdát, že nemluvíme o kdo ví jak vysokých příjmech, ve výsledku se bude jednat o velice zajímavé částky. Navíc vzhledem k tomu, že má Apple více než 800 miliónů účtů propojených s kreditními kartami.

Apple Pay

Hned po spuštění Apple Pay bude s Applem spolupracovat více než 200 000 partnerských obchodů, do budoucna se jistě toto číslo bude zvyšovat. Apple má tak jedinečnou šanci nejenom k tomu přimět zákazníky platit bezkontaktně, navíc si k tomu ještě přijde na slušné peníze. A čím více bude tento typ placení oblíbenější, tím více peněz z toho ve výsledku bude mít. A komu by se taková motivace pro rozšiřování partnerských prodejen nelíbila? Je tak docela pravděpodobné, že po uvolnění v USA dočkáme i expanze do Evropy, respektive České republiky.

Pro úplnost informací dodáme, že platit půjde jak pomocí nejnovějších iPhonů 6 a 6 Plus, tak také pomocí chytrých hodinek Apple Watch. Platba bude probíhat pomocí NFC a bezkontaktního terminálu, potvrzování bude probíhat pouhým přiložením prstu k čtečce otisků prstů. To vše navíc (prý) 100% bezpečné, informace o kreditních kartách budou uloženy přímo v aplikaci Passbook.

Zdroje: slashgear.com

Diskuze ke článku
Pietor
Důležité je pro koncového uživatele aby za to neplatil on....
Přijde mi to pěkné řešení.... Apple se domluví se karetními společnostmi a je to...
Takové řešení jaké tu je dnes, ze operátor se musí domluvit s jednotlivými bankami a následně certifikovat mobily mi přijde neskutečně komplikované....
Je vidět že apple to má velice dobře promyšlené a jednoduché pro ostatní...
Mi se to rozhodně hodně líbí.... :)
prcoff
Tak to je hodne veľká čiastka tých 0,15 to bude zárobok. Vedenie si masti ruky
prcoff
To nebolo myslené ako irónia,GT, myslím že si to vymysleli ako dobrý biznis a zdá sa mi to veľa. To je môj názor nemusíš mi zaň hneď nadávať. A keď sme si už potykali čo si ty urobil pre náš národ, že tak prskáš?
Jarda
Co je na tom tak suprového? Naopak myslím, že tohle by měla, minimálně EU, zatrhnout hned na samotném začátku, i kdyby to byly miliontiny procenta :-/
To si jako člověk pořídí hardware za těžké peníze a pak výrobce z jeho používání bude i nadále mít nějaké zisky? A to jako proč, proboha??? Co má s tímhle společného výrobce? Ještě pochopím poplatky mezi obchodníky a bankami, ale tohle jde už mimo můj rozum :-(

Chápu ale, že tohle je výmysl Apple, takže je to super, že? :-D

To je jako kdybych si koupil auto a jeho výrobci by i nadále chodily peníze z jeho používání, od benzinek, z mýtného apod. Pěkná blbost, že? A přesně tohle na nás teď zkouší Apple.

Jo, snadné zisky úplně za za nic, jako třeba z autorských poplatků, to nedá žádnému nenažranému kapitalistovi spát, chjo :-(

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze