Apple Watch rozhýbají trh s wearables, tvrdí průzkum

10

Chytré hodinky Apple Watch si sice již svou oficiální premiéru odbyly, nicméně v prodeji budou až za pár měsíců. Dost času na propagaci, nové informace nebo průzkumy. Jeden takový nedávno proběhl a ukázal, že o Watch by měl být velký zájem, především mezi dámami.

Apple Watch

Trh s wearables, tedy chytrými hodinkami a náramky, se sice utěšeně rozrůstá, nicméně potenciál stále nebyl zdaleka naplněn, byť svůj produkt už má nespočet výrobců. Očekává se, že by to měly změnit hodinky Apple Watch a nastartovat nový segment ke strmému růstu. Údajně stejně, jako se to Applu povedlo v roce 2007 s iPhonem.

Apple Watch

Zajímavý průzkum, který proběhl 18. listopadu a účastnilo se jej 966 respondentů, si nechala udělat společnost First Insight a výsledky jsou pozoruhodné. Bylo například zjištěno, že Apple Watch se těší velké oblibě mezi ženami, kteří by dokonce byly ochotné za hodinky zaplatit více než 349 dolarů, což by měla být startovací cena, pokud by si je kupovaly pro sebe. Apple má tak dost možná ideální šanci vytvořit další Watch speciálně pro ženy a s náležitým příplatkem. Zájem mezi ženami o Watch je čistě módní, což jde ruku v ruce s tím, jaké hodinky chce Apple mít. Potencionální zájemci tak Watch vidí spíše jako doplněk, než užitečné zařízení.

Samotný průzkum se nicméně nesoustředil pouze na Apple Watch. Značné oblibě (48 % pozitivních reakcí) se těší také Samsung Gear S, což jsou chytré hodinky, které dokáží zcela nahradit mobilní telefon. Jejich popularitu by však mohla vylepšit rozumnější cena.

Technické parametry Apple Watch 38 mm

Kompletní specifikace
Konstrukce38 × 32,4 × 12,6 mm, 40 g, konstrukce: ?, odolnost: ano
DisplejAMOLED, 1,5" (272 × 340 px)
Fotoaparát
ChipsetApple A4,
Paměťvnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ?, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémwatchOS
Akumulátor250 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostleden 2016, 9 300 Kč

Zdroje: mashable.com, slashgear.com

Diskuze ke článku
Strášce Galaxyje
Tak tydle hodinky mají hlavně problém se samy rozběhnout, natož aby tak ještě rozhýbávali něco jiného.
Jaroslav G. Maschek
Jaroslav G. Maschek
Ač příznivec Applu, ty hodinky jsou hnusné ....
Tommy
Tyhle odporny hodinky rozhybou mozna tak moji babicku
pedro
Ackoliv vsechny tyhle radoby smart hodinky jdou mimo mne, verim tomu ze kazda ovecka si jich povinne koupi uz jenom proto ze jsou od Applu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze