Apple letos prodá bezmála 20 milionů hodinek Watch, tvrdí analytici

2

První chytré hodinky od Applu by se měly začít prodávat již v příštím měsíci a očekávání jsou veliká. Důvěřují jim také analytici, byť nástup budou mít údajně pomalejší.

Apple Watch

Apple představil své hodinky Watch již loni v září, avšak do prodeje se zatím ještě nedostaly. Jejich čas však již brzy nadejde. V prodeji by se měly objevit během dubna 2015. Dle analytiků by se ještě v roce 2015 mělo prodat 19 milionů hodinek Watch. Více než polovina tohoto čísla však údajně připadne na období posledního čtvrtletí, tedy tradičně silných Vánoc. Důvodem má být fakt, že Apple bude muset své zákazníky přesvědčit, aby si Watch pořídili. K tomu by měl posloužit i dostatečně bohatý obchod s aplikacemi přímo pro Watch.

Objevily se také první odhady na příští rok. Během roku 2016 by se údajně mělo prodat 36,5 milionů kusů chytrých hodinek Watch, uvádí Keith Bachman z analytické společnosti BMO Capital Markets. Dále předpokládá, že na konci roku 2016 bude po celém světě 507 milionů uživatelů iPhonů a z toho lze usoudit, že by hodinky Watch vlastnilo 11 % z nich. Celkově by totiž mohlo být v oběhu přibližně 55,5 milionů kusů.

Doplňující informace ohledně konkrétní dostupnosti a případně také nových funkcí hodinek Watch se dozvíme již dnes. Apple totiž chystá tiskovou konferenci, která by se měla věnovat výhradně hodinkám. Její začátek je stanoven na 18:00 středoevropského času a bude ji možné sledovat on-line na produktech Apple. Na mobilenet.cz pro vás však připravíme i tradiční textový přenos.

Technické parametry Apple Watch 38 mm

Kompletní specifikace
Konstrukce38 × 32,4 × 12,6 mm, 40 g, odolnost: ano
Pásekkožený, kovový, umělý, vyměnitelný: ano, zapínání: přezka
DisplejAMOLED, 1,5" (272 × 340 px), tvar: hranatý
SystémwatchOS, kompatibilní s: iOS
Datové funkceBluetooth: 4.0, Wi-Fi: 802.11b/g/n, mobilní sítě: ne, NFC: ano
ChipsetApple A4,
Paměťvnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: ne
Akumulátor250 mAh, nabíjení: bezdrátové
Dostupnostleden 2016, 9 300 Kč

Zdroje: appleinsider.com, slashgear.com

Diskuze ke článku
Akronym
Tisková konference se nebude věnovat výhradně hodinkám. Právě naopak, o hodinkách by tam měla být řeč jen okrajově. Pane Pavlíčku, přestaňte už tady zanášet svými mylnými domněnkami tento jinak kvalitní web a odejděte třeba na Mobilizujeme. Tam svou úrovní zapadnete. Děkuji.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze