Apple Watch a O2 si brzy budou blíže. Operátor spustí podporu LTE

Apple Watch a O2 si brzy budou blíže. Operátor spustí podporu LTE
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • O2 oficiálně potvrdilo příchod služby O2 Chytré hodinky
  • Půjde o podporu eSIM a LTE pro Apple Watch
  • Termín spuštění je prozatím ale neznámý

Vrcholné chytré hodinky různých výrobců dokáží fungovat zcela samostatně a například i nahradit mobilní telefon. Stačí v nich mít eSIM. Nestačí ale samotný hardware, tedy správné chytré hodinky, ale je nutná také podpora ze strany operátora. A v tomto ohledu je situace na českém trhu prozatím nepříliš dobrá. Své služby v kombinaci s Apple Watch vám totiž z hlavní operátorské trojice může nabídnout pouze T-Mobile. Na lepší časy se však přeci jen blýská, brzy se totiž připojí i O2.

Apple Watch eSIM O2

Náš nejstarší operátor to sice ve velkém ještě neoznámil, ale oficiální informace již můžete nalézt přímo na jeho webových stránkách. O2 uvádí, že již brzy budete moci využívat Apple Watch s připojením skrze eSIM a službu O2 Chytré hodinky. Podrobnosti operátor prozatím neodhalil, a tak nevíme, kdy bude služba oficiálně spuštěna. Jelikož na ni však O2 láká primárně v souvislosti s novými Apple Watch 8 a Apple Watch Ultra, mělo by ke spuštění dojít v horizontu nejbližších týdnů. Navíc se také blíží tradičně silné předvánoční období. Otazníky se vznáší také nad cenou tarifu pro Apple Watch. Vycházet prozatím můžeme jen z již zmíněného T-Mobilu, který si měsíčně účtuje 99 Kč.

Apple Watch eSIM O2

Je nasnadě, že se spuštění podpory eSIM pro Apple Watch neomezí jen pro letošní modely, ale O2 bude podporovat i starší kousky s přídomkem Celullar. Dodejme, že služba O2 Chytré hodinky je v tuto chvíli k dispozici pro hodinky Galaxy od Samsungu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze