Apple vydal nový watchOS 2.1 a naučil hodinky česky

3

Apple Watch dostávají zásadní update na verzi 2.1, která udělá radost uživatelům z České republiky. Hodinky se totiž naučily česky a jsou schopny rozpoznávat i diktování v českém jazyce. Tato aktualizace může znamenat přiblížení termínu vstupu hodinek na český trh.

Apple společně s iOS 9.2 a novým OS X vydal aktualizaci watchOS na verzi 2.1. Ta přináší řadu vylepšení v čele s podporou češtiny. Hodinky od Applu do této doby uměly pouze pár světových jazyků a čeština mezi nimi chyběla. Podporováno je rovněž diktování v českém jazyce, to sice šlo už nyní, ale hodinky ne vždy náš rodný jazyk správně rozpoznaly. Jinak se vývojáři Applu ve watchOS 2.1 zaměřili na opravu chyb a stabilitu systému.

Apple Watch

Pro samotný update je nutné mít iPhone s hodinkami v dosahu. Baterie Apple Watch musí být alespoň na 50 %, zároveň musí být připojené k nabíječce. Buďte také připravení na prvotní nápor, kdy servery Applu mohou být přetížené a update se vám nemusí na první pokus povést.

Technické parametry Apple Watch 42 mm

Kompletní specifikace
Konstrukce42 × 36,4 × 12,6 mm, 50 g, odolnost: ano
Pásekkožený, kovový, umělý, vyměnitelný: ano, zapínání: přezka
DisplejAMOLED, 1,65" (312 × 390 px), tvar: hranatý
SystémwatchOS, kompatibilní s: iOS
Datové funkceBluetooth: 4.0, Wi-Fi: 802.11b/g/n, mobilní sítě: ne, NFC: ano
ChipsetApple A4,
Paměťvnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: ne
Akumulátor250 mAh, nabíjení: bezdrátové
Dostupnostleden 2016,
Diskuze ke článku
Jan
V tomto přístupu je Apple napřed a docela mne nahlodává u něho zůstat i když nový iPhone je v porovnání s konkurencí o ničem a iPad je výsměch.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze