Apple už není zdaleka tak inovativní jako kdysi, tvrdí Forbes

37

Doby, kdy byl Apple považován za lídra v inovacích, jsou zdá se pryč. Firma v zavádění novinek ztrácí dech a nechává se předběhnout konkurencí. Alespoň si to myslí prestižní americký ekonomický magazín Forbes, který každoročně sestavuje žebříček 100 nejinovativnějších firem na světě a Apple se v něm propadá stále hlouběji a hlouběji.

Zatímco ještě v roce 2011 byl v žebříčku nejinovativnějších firem Apple na solidním pátém místě, loni už se propadl až na 26. místo. Od roku 2010, kdy přišel se svým tabletem iPad, v Apple v podstatě žádný velkou inovaci nepředvedl a tak není divu, že letos už se propadl v žebříčku Forbesu až na 79. místo.

Současná nabídka Applu

Podle řady investorů a nejen nich firma pod současným vedením Tima Cooka jakoby ztratila jiskru a tah na branku. Jako by se smrtí Steva Jobse přišla firma o své mojo. Apple nicméně nehází úplně flintu do žita. V červnu představil kompletně přepracovaný operační systém iOS 7. Dočkat bychom se měli nového levného iPhonu 5C a hlavně pracuje na chytrých hodinkách iWatch, pro které si již dala zaregistrovat název po celém světě.

Tip: iWatch vzbuzují zájem. Podívejte se na zajímavý koncept

Kvůli zpoždění ve vývoji hodinek však Apple na rozdíl od iPadu zřejmě přijde o moment překvapení a navíc už nejde o nic tak moc inovativního. Jeho největší konkurent, jihokorejský gigant Samsung, totiž rovněž pracuje na svých vlastních hodinkách Gear a plánuje je představit zřejmě už 4. září. Své chytré hodinky má kromě mnoha jiných výrobců už dlouho i Sony, které představilo už druhou generaci svých chytrých hodinek SmartWatch 2 už na konci června.

Zdroje: phonearena.com

Diskuze ke článku
Jirka
Tak to uz vime vsichni ze neni inovativni. Jenom ovecky si to nepriznaji.
Viktor
Docela by mě zajímalo, která firma byla v žebřičku první...?
Pavel Gajdoš
Pavel Gajdoš
A co byste chtěli inovovat? Dnes se inovuje mnohem složitěji než v 80. letech. -_-
Petr
apple nebyl nikdy inovativni .hlavne ty jeho prestreleny ceny jsou k zasmati .

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze